PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
05.03.2012 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Roman Rai, Pavel Bidlo, Kubatko
Live:
Notes from Prague
Popis:
vstup zdarma
 
 
Březnové Free Mondays v Roxy

Všechy čtyři březnové pondělky budou v pražské ROXY již tradičně patřit Free Mondays, které jako vždy lákají jak na zajímavé koncerty nadějí tuzemské scény, tak na rozjeté parties v režii renomovaných DJs. Vůbec první březnové Free Mondays proběhnou 5. března pod taktovkou DJského tria Kubatko, Pavel Bidlo a Roman Rai. V pondělí 12. března se pak v ROXY chystá pořádný trash metalový nátěr s kapelami Exorcizphobia a Spreading Dread, 19. března se můžete pro změnu těšit na rock"n"roll-punkové trio The Rocket Dogz. Poslední pondělí v měsíci, které připadlo na 26. března, bude patřit progresivní elektronice 2149226193 Bit Band aDuropu.

 

5/3 FREE MONDAYS w/ KUBATKO, PAVEL BIDLO & ROMAN RAI

První březnové Free Mondays proběhnou v režii renomovaných DJs, které v pondělí v ROXY nevídáme příliš často. O to větší party tedy můžeme čekat! Konkrétně se těšte na set rezidenta noci Flow Romana Raie, který je známý svým citem pro atmosféru a zajímavými kombinacemi house music s dalšími různorodými styly. Dalším hostem bude navrátilec ze zámoří a domácí DJská legenda Pavel Bidlo, pro nějž je charakteristický žánrový eklekticismus a vysoká hudební kvalita. Do jedné konkrétní škatulky se pak nedá vměstnat ani hudba posledního hosta, jež si navíc na 5. března do ROXY chystá special set. Řeč není o nikom jiném než o Andělem oceněném Kubatkovi, který exceloval v lednu na první letošní One Night! a totéž se od něj dá samozřejmě čekat i na Free Mondays.

WEB

Kubatko: http://www.kubatko.info/

Pavel Bidlo: http://soundcloud.com/pavelbidlo

Roman Rai: http://soundcloud.com/roman-rai

FB Event: http://www.facebook.com/events/162827183837007/

VIDEO

Kubatko - The Robots Sits Over There: http://www.youtube.com/watch?v=mUV-EHYBlJ0

Start: 22:00 / VJ: Rots

FREE ENTRY!

 

12/3 FREE MONDAYS in TRASH METAL

Pokud si rádi dáte pořádnou trash metalovou nakládačku, neměli byste chybět 12. března v ROXY, kde na vás ten den vypálí své zabijácké riffy hned dvě domácí úderky. Konkrétně to budou trutnovská parta Exorcizphobia, která v Roxy pokřtí své album Something Is Wrong, a pražští Spreading Dread. První jmenovaná kapela počítá svou historii od roku 2005, kdy fungovala ještě pod názvem Deathmarch a hrála převážně coververze skupin jako Metallica, Judas Priest nebo Black Sabbath. Vlastní tvorba přišla v roce 2006 společně se změnou názvu na Exorcizphobia. Během následujících let se pak Exorcizphobia postupně etablovala jako jedna z kapel nové vlny domácího trash metalu. Na svém kontě má kapela zatím živák Remains Of Early Years, kritikou vřele přijaté debutové EP Disease Inside a právě tento měsíc rozšíří svou diskografii o LP Something Is Wrong, které se v Roxy dočká slavnostního křtu. Pražští Spreading Dread existují od roku 2006 a sami o sobě prohlašují :"Jsme skupina lidí s rozličnými psychickými vadami, jimiž se navzájem doplňujeme a tvoříme tak komplexní hudební těleso." Ve své tvorbě pak tato čtveřice reflektuje bolesti moderního světa jako sobectví, hamižnost, pokrytectví či bezohledný karierismus, což o atmosféře písní Spreading Dread vypovídá víc než výmluvně. Letos v únoru kapela vydala koncepční debut Sanatorium, jež zachycuje stavy a myšlenky člověka, který projde léčebnou.

WEB

Exorcizphobia: http://bandzone.cz/exorcizphobia

Spreading Dread: http://bandzone.cz/spreadingdread

FB Event: http://www.facebook.com/events/184906798278800/

VIDEO

Exorcizphobia - Nuclear War: http://www.youtube.com/watch?v=TZ-2IANQ-zU&feature=related

Start: 20:00 / Dubsteblog DJs: Stifler Selecta, Dirty Little Toasterm Ponyk & Franill / VJ: Rots

FREE ENTRY!

 

19/3 FREE MONDAYS live THE ROCKET DOGZ

Mladé pražské trio už na první pohled nezapře svou oblibu punku a řízného rock´n´rollu. V jejich muzice jsou ale slyšet i vlivy psychobilly stejně jako cit pro zvrácenou nadsázku. Ač fungují teprve od roku 2008, stihli od té doby odehrát už více jak 200 koncertů včetně těch, kdy sdíleli pódium například s The Real McKenzies, Mad Sin nebo Rat City Riot. Na svém kontě mají dvě alba, debut Mad Dog Holocaust (2009) a loňský počin Generation Zero, pro něž je společným jmenovatelem nezdolná energie snoubící se se skladatelským umem a citem pro zajímavé a chytlavé melodické linky. Že jsou The Rocket Dogz stejně zruční i v prezentaci své muziky naživo, je bez diskuze!

 

After party, která je navíc oficiálním warm upem GTFCKD DJs Maratonu, proběhne v režii Nightphunk DJs, které coby special guest doplní DJ Schwa.

WEB: http://bandzone.cz/therocketdogz

FB Event: http://www.facebook.com/events/226217754141836/

VIDEO

The Rocket Dogz - Everything What makes Me Bad: http://www.youtube.com/watch?v=E-1dEmwlAlg&

Start: 20:00 / DJs: Lucas Hulan & Lumiere, Special guest: DJ Schwa (Shades Of Grey, Beef Records - Sydney) / VJ: Rots

FREE ENTRY!

 

26/3 FREE MONDAYS live 2149226193 BIT BAND & DUROPU

Poslední březnové Free Mondays budou v ROXY patřit progressive electronice ústeckých 2149226193 Bit Band a o něco popověji lazeným pražským Duropu. Oba dvoučlenné projekty pojí krom mládí také v české kotlině ne zrovna často slýchaný, originální elektronický sound, v němž můžeme slyšet vlivy Crystal Castles, Justice, The Chemical Brothers, ale třeba i Devo, Soft Cell nebo Joy Division, které ostatně 2149226193 Bit Band uvádějí jako jedny ze svých vzorů. 26. března tak v ROXY čekejte zajímavou electro modernu, která si zaslouží pozornost nejen těch, kdo se rádi nechávají nést na vlnách progrese.

WEB

2149226193 bit Band: http://bandzone.cz/2149226193bitband

Duropu: http://bandzone.cz/duropu

FB Event: http://www.facebook.com/events/261519093925940/

VIDEO

2149226193 Bit Band - Electric Unicorn: http://www.youtube.com/watch?v=HLjv24jlQcE&

Start: 20:00 / DJs: K.Sandra, Miss Duckin, Denyssa, CJ Fox, Wecca & Piri / VJs: OKO3

FREE ENTRY!

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016