PARTYINFO

 

PRINCE OF TENNIS

Datum konání:
16.05.2012 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Prince of Tennis
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 20:00, vstup 150/200 czk
 
 
Prince of Tennis a Prodavač už za týden v Roxy!

Ve středu 16. května bude pražský klub ROXY patřit domácí kapele, která si v poslední době vysloužila takovou přízeň odborné kritiky i "obyčejných" milovníků kvalitního indie-electropopu jako málokterá jiná. Svůj první samostatný pražský koncert si zde totiž odbudou Prince of Tennis, kteří byli za svůj loňský debut Urbi And Orbi nominovaní na cenu Apollo. Krýt záda jim pak bude Prodavač, nový projekt Šampona, bývalého zpěváka Sporto.

 

Svůj díl na vřelém přijetí Prince of Tennis, jejichž výše zmíněný debut je podle redaktorů Musicserveru osmou nejlepší českou deskou loňského roku, jistě hraje i fakt, že kapela vznikla z čiré radosti a bez jakýchkoli ambicí. Ostatně její členovéDavid VolenecHonza Čechtický, kteří společně působili v dnes již kultovních kapelách Sebastians a Colorfactory (Čechtický je navíc zakládájícím členem další české legendy Ohm Square), toho mají za sebou tolik, že si už skutečně nemusejí nic dokazovat.

A potvrzuje to i fakt, že jak první EP Prince of Tennis Camping in North Ikea z roku 2010, tak loňský dlouhohrající debut dali pánové volně ke stažení. Jedinou podmínkou bylo v případě alba nasdílet status o stažení alba na svém profilu na sociální síti.

"Pro muzikanty je nejlepší, když dělají hudbu pro radost. Pro posluchače, když poslouchají hudbu s radostí. A když ji navíc nemusejí pirátit ani koupit, protože je zdarma, musejí být všichni spokojení. Dvojici David Volenec - Honza Čechtický neboli projektu Prince Of Tennis se to podařilo vše spojit," okomentoval to například Honza Balušek, šéfredaktor Musicserveru, kde Urbi And Orbi získalo v makrorecenzi skvělé skóre 7,8 z 10.

Právě vřelé přijetí alba Urbi And Orbi, které vyšla v březnu na labelu Starcastictaké na vinylu, mělo zřejmě nemalý podíl na tom, že se nakonec Volenec a Čechtický rozhodli představit svou aktuální tvorbu fanouškům naživo v rámci krátkého miniturné, jež krom velkého koncertu v ROXY čítá napříkjlad také vystoupení na festivalu Colours of Ostrava.

Že se koncertní podoba tvorby Prince of Tennis vydařila podobně skvěle jako ta studiová, dokazuje například pochvalná reportáž z vystoupení Prince of Tennis  v brněnském klubu Fléda od Zdeňka Němce, který na Musicweb.cz mimo jiné napsal: "Prince Of Tennis naživo předvedl, s jakým hudebním nadhledem, letitými zkušenostmi a také energií a radostí byla nová tvorba skládána."

Na nefalšovanou chuť a radost z hraní a emocemi nabitý set se jistě můžeme těšit i ve středu 16. 5. v ROXY, kde Prince of Tennis navíc doplní také nový projekt Prodavač Šampona (ex-Sporto, ex-Shop Assistant).

Ten má aktuálně na svém kontě debutové EP Duchové, které vyšlo loni na labelu Starcastic coby free download a sám Šampon o své nynější tvorbě říká: "Je to moje pirátská vysílačka z Kostelce nad Černými lesy, která mi pomáhá udržovat aspoň základní kontakt se světem. Útržky schizofrenních myšlenek balí Prodavač do minimálních zvukových podkresů tak, aby ustál definici pop, kterou vnímá jako synonymum pro svobodu. V jednu chvíli Prodavač znamená jeden, v jinou třeba tři. Na cestě teď Šampona provázejí Kluk (ex-SportoPlugnplayKomunisti) aPe.Klo (PlugnplayKomunisti)."

Klub bude otevřen od 20:00. Lístky koupíte v předprodeji sítí Ticketpro, Tickeportal a Ticketsream za 150 czk + poplatky. Na místě budou lupeny za 200 czk.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016