PARTYINFO

 

RED BULL MUSIC ACADEMY SPECIAL

Datum konání:
10.03.2012 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Zed Bias aka Maddslinky (UK), Cosmin TRG (RO), Junior (SK), Revize, Alert, Sonority, Josef Sedloň, Saku feat. Lindee, Brada
 
 
Red Bull Music Academy Special v Crossu

Aplikační fáze Red Bull Music Academy probíhá v plném proudu. Abychom vás naladili na tu správnou vlnu, pozvali jsme dva světové producenty, kteří jsou s Red Bull Music Academy úzce spojeni. 10. března v pražském klubu Cross zrahají Zed Bias aka Maddslinky a Cosmin TRG.

 

 

Zed Bias aka Maddslinky (UK)

Vlastním jménem Dave Jones, DJ-světoběžník, část projektu Phuturistix, majitel několika labelů... O tom, že je producentským pionýrem, svědčí nominace jeho singlu Neighbourhood na cenu Best Garage Act na MOBO awards v roce 2000. Dále během své kariéry spolupracoval například s Whitney Houston, Destiny’s Child, Kosheen, The Streets, Amy Winehouse, Miss Dynamite a na posledním singlu se spojil se soulovou legendou Omarem. Na svém kontě má také několik alb, na posledním z nich na labelu Tru Thoughts mistrně kombinue broken beats, future jazz, deep house, garage, grime a dubstep a na spolupráci si vybral jména jako Jenna G, TOddla T, Mark Pritchard, Falty DL nebo Skream. Zed Bias má ještě rozhodně co říct.

Cosmin TRG (RO)

Inovovat, ne imitovat, je motto rumunského producenta žijícího v Berlíně. V roce 2007, ještě pod jménem TRG, udělal díru do světa prvním EP na bristolském dubstepovém labelu Hessle Audio. V tom samém roce se také účastnil Red Bull Music Academy v Torontu. Už od začátku bylo jasné, že na místě u jednoho stylu nevydrží. Z dubstepu se postupně přesouvá na hranici housu a techna, mezi Detroit a Chicago. Přestěhování do Berlína bylo tedy logickým krokem, a tam v roce 2011 vydává na labelu 50 Weapons, který patří Modeselektor, album Simulat. V Praze tedy můžeme očekávat jeho nový zvuk, který plní kluby v Berlíně, Barceloně i Londýně.

soundcloud.com/trg

soundcloud.com/nightclubber-ro/cosmin-trg-live-at-melt

Zbytek lineupu doplní na horní stage Junior (SK), Revize a Alert, dolní stage bude pod taktovkou breakbeatové bandy: Sonority, Josef Sedloň, Saku feat. Lindee a Brada.

Red Bull Music Academy

Co lepšího si muzikant může přát, než strávit 14 dní v New York City ve Spojených státech, potkat se s hudebními talenty z celého světa, pracovat s nimi, poslouchat zkušenosti hudebních veličin a po večerech hrát v některém z newyorských klubů? Red Bull Music Academy toto všechno nabízí. Už po patnácté se vybraní muzikanti, DJS, zpěváci, MCs, orchestrální skladatelé nebo digitální beatmakeři sejdou na vysněném workshopu, který pro ně Red Bull pořádá od roku 1998. Posílat své přihlášky můžete až do 2. dubna 2012.  Více informací na redbull.cz/musicacademy nebo www.redbullmusicacademy.com

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016