PARTYINFO

 

JACK THIS SOUND

flyer
Datum konání:
13.04.2012 - pátek
Místo konání:
Praha - Pekelnej Bar
DJs:
Flapjackers (Be), Martin DSC, Pif, MarkyP, Funspeed, Zero
 
 
Flapjackers zahrají v klubu Pekelnej bar + rozhovor

Již třetí akce z této fantasticky našláplé a pravým housem nasáklé klubovky s jasným názvem Jack This Sound míří v pátek do Prahy. Po prvních dvou významných hostech a headlinerech Tommy Largovi (nl) a JR From Dallas (fr) se za djským pultem představí ostřílení belgičani Robbe Boons a Roel De Prins, kteří tvoří ve světě velice skoňované duo Flapjackers. Tito dva pánové nejenže ví jak pořádně zatopit pod kotlem, neb patří i k jedněm z vystoupivších na letošním ročníku WMC v Miami, ale také mají sebou v zásobě nové singly, nejenom které nám předvedou právě v Pekelným baru.

 

A protože i nás zajímá jak se kluci před hraním pro nás vybavili a co je u nich nového, zde je malý rozhovor a ochutnávka jejich nejnovejšího soundu v podobe TOP 10.

Ahoj kluci – můžete mi nejdříve trochu více přiblížit vaši vtipně nazvanou radiovou show Flapjackers Bakeside Saturdays show (flapjack = lívanec pozn. redakce), můžeme si ji taky naladit a poslechnout si vás live?

Naše Bakesale Saturdays vysíláme každou neděli od 1 do 3 odpoledne GMT+1(Greewich Mean Time – západoevropského času), je to celé live s našimi komentáři k trackům, které ve vysílání použíjeme. Všichni si nás můžete naladit na: Chicago House FM (chicagohousefm.co.uk). Celkový projekt vznikl jako výsledek dlouhodobého snažení a práce. Byli jsme již dávno před začátkem této show součástí Chicago House FM rodiny a majitelé Kimesh a Jennifer Desai (DJ`s Camouflage a Seraphim), nás jednou postavili před otázku a dali nám tu šanci mít svou vlastní radioshow, a to se neodmítá). Kdykoli nás posluchač naladí, můžem mu dopředu již naznačit, ze máme jasné fixní schéma /smích/ které používáme při každém našem vysílání: naše první hodinka je vždy plná oduševnělého deephousu, která se překlene až do funky a jackin soundu. Samozřejmě to není s pravidelnou přesností, občas jedeme celý set jenom deephouse, občas se zase povede, že celou dvouhodinovku věnujem jenom funky house věcem. Opravdu hlavně záleži na naší náladě, nebo jak moc se nám po studiu producírujou další lidi /smích/

Flapjackers Top 10 Jamie D – Black Rose – Maracuja

  1. Flapjackers – Pick Up The Pieces – Central Music Recordings
  2. Scott Diaz – Turn The Lights Down (Bryan Jones remix) – Connectd
  3. Hapkido – Whatever You Say – Tastie
  4. Jay Kay – Everyday People – 10Inch-Dogg
  5. Jeff Dougler & Balu – Chicks On The Side – Cabbie Hat
  6. Mr.Radiator & Solco – Physical Attraction – Meltin Funk
  7. Willpower – Slap Happy – Klassik Fiasco
  8. Trevor Vichas – Musical Bliss – Funk Mansion
  9. Flapjackers – That Girl Is Poison (Corduroy Mavericks Sweet n Low remix) – Lepento

V návazosti na vaše TOP 10, by mě vážně zajímalo toto, jste známí tim, že moc nepropagujete své vlastní tracky, nicméně (díkybohu) zde jste dva své připsali – co vás k tomu vedlo? Zároveň koukám, že track Pick Up The Pieces jste představili na Central Music Recordings, kdežto That Girl Is Poison jste vydali u Lepenta – kolik jste toho už od nového roku vydali a s jakými všemi labely spolupracujete / či vás podporují?

Nejprve se musíme přiznat, že máš pravdu – u nás opravdu není obvyklé dávat své tracky do našeho TOP 10 /smích/ je sice pravda, že na jednu stranu jsou více viditelné a lze s nimi takto pracovat, nicméně většinou necháváme na labelech či ostatní umělce, aby si s našimi tracky hráli –  když se jim zalíbí – budou je psát sami do svých charts. Top 10 Chart vidíme jako příležitost ukázat fanouškům a milovníkům hudby opravdu dobrou hudbu a dobré tracky našich výborných kamarádu – djs. Důvod proč jsme například dodali do našeho TOP 10 track Pick Up The Pieces a remix od Corduroy Mavericks našeho That Girl Is Poison je .. protože jsme se právě vrátili z WMC 2012 v Miami. Oba tyto tracky zahráli i umělci, které mi opravdu obdivujeme (Mark Farina, Inland Knight a již zmínění Corduroy Maverics) a tak jsme je chtěli posunout i dál lidem, kteří např. slyšeli ten sound, ale neveděli například kam ho zařadit, či od koho je atp – právě z těchto důvodů jsme tento chart vytvořili takto. Co se týče počtu vydaných tracků – od začátku roku 2012 máme cca 20 nových vydaných tracků na více labelech (samozřejmě včetně EP`s, remixů, singlů a samplerů), – všechny jsou k sehnání klasicky v online shopech (Traxsource, Stompy, Beatport…), ale stále máme něco nového v běhu (i teď) a stále na něčem pracujeme a vždy jsme strašně rádi za jakýkoli ohlas zpět od labelů a umělců – to nás pořád žene kupředu. Určitě něco nového od nás naleznete již brzo na labelech: UMA, Meltin Funk, Dirty Monkey, Skeet Traxx, Native Soul and Greenhouse.

Je těžké v dnešní době plné nové a nové hudby každý den a silných labelů, jenž každý den přicházejí s nepřeberným množstvím dalších a dalších tracků, promovat ty své tak, aby nezapadly? Jak se vám podařilo se u vydavatelů prosadit?

Určitě ano. Nemůžeme úplně tvrdit, že například se všemi co nás remixují jsme od úplného začátku rovnou kamarádi a remixují nás na základě toho, že jsme kámoši. Vždy je to o nějakém prvopočtáku komunikace, setkání, které se pak buď rozvine v další bližší přátelství či dejme tomu byznys, kde je zapotřebí respektovat naslibované termíny – a samozřejmě držet si i respekt k lidem, se kterými spolupracujeme – pokud se jim naše hudba líbí a chtějí ji vydat!…a i respekt ze závazků je jedním ze základních hnacích motorů při vytváření našich tracků a hudby. Víš co, když jsme začínali a posílali tracky do různých vydavatelství – většina nás odmítla, protože jsme byli na úplném počátku kariéry a tím, že o nás tolik lidí ještě neslyšelo nás většina nechtěla ani vydat. .možná od té doby si prostě více vážíme všech, kteří nám tu pomocnou ruku dali a viděli v nás ten potenciál.

Jelikož budete poprvé v Praze – dáte i nějakej ten sightseeing?

Hrozně se do Prahy těšíme, slyšeli jsme, že máte výborné pití a jídlo, doufejme, že nám po něm nebude špatně a že budeme mít den po našem vystoupení čas se na Prahu vrhnout jako praví turisti.

Vzkaz čtenářům, fanouškům a všem house milcům?

Jsme zvědaví jak se vám bude líbit naše podání House music, jak jí hrajeme – rozhodně si nás přijďte poslechnout – my jsme na Prahu rozhodně připraveni :)

Ještě je třeba zmínit, že Jack This Sound, která přináší tu nejnovější cool house vlnu, která tady v Praze má punc underground kultury, je již třetí v pořadí a následovat budou ještě tito neskuteční DJ hosté:

27. 4. Soul De Marin (nl)

14. 9. The Phantoms Revenge (fr)

5. 10. Freaky Behaviour (uk)

16.11. Le Babar (Belg)

21.12. Tommy Largo (nl), JR From Dallas (fr)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016