PARTYINFO

 

HOME ACTION

Datum konání:
26.05.2012 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
The Tchendos DJs, Jindra (bukanyr.cz) feat. elektrické housle by Peter Krajniak, Tom Saver
Popis:
start 22:00, vstup zdarma
 
 
The Tchendos DJs v sobotu U Bukanýra

V sobotu 26.5 po více než měsíční pauze proběhne hudebně netradiční mejdan Houm EkšnPro tuto příležitost jsme si pozvali dlouholeté přátele a kamarády„ The Tchendos DJs“. Na co se můžete těšit? Kromě rezidentů Toma Savera a Jindry budete mít přiležitost slyšet i Petera Krajniaka na elektronické housle. V hlavním čase tj.cca od 01.00 – 04.00 rozbalí svoji breakbeatovou smršť The Tchendos DJs a poté Tom Saver vs.Jindra 4 deck v doprovodu Petera Krajniaka, no prostě řečeno, noc plná mnoha stylů a žánrů.

 

Něco z oficialit: THE TCHENDOS DJs

taneční parta s názorem

Skupina The Tchendos vznikla v roce 1996 jako pokračování projektu Mr. Cucumber. Na domácí hudební scéně se The Tchendos poprvé představili singlem Ajta krajta. Skupina spolupracovala s Ecstasy of St. Theresa, Ohm Square a Priessnitz, přispěla na soundtracky k filmům Anděl Exit, Samotáři a pro časopis Živel připravila kompilace Okurek I a Okurek II. Jako příloha tohoto časopisu vyšlo také jejich CD Future Sound of The Tchendos. V roce 2004, v Den obětí holocaustu, zorganizovali The Tchendos performance v pražském metru, inspirovanou pocity těch, kteří byli za okupace odváděni do koncentračních táborů.

Na performance navázal rozhovor na Radiu 1 v rámci pořadu Zátiší. V pořadu hovoří žena, která jako mladá dívka prošla koncentračními tábory Terezín a Osvětim. The Tchendos použili část rozhovoru a v roce 2005 vzniká slavná skladba Nedovedu pochopit. O skladbu projevuje zájem Židovské muzeum v Praze, které ji chce použít pro své vzdělávací programy. Muzeum také iniciuje vznik videoklipu ke skladbě. Režie klipu, který využívá archivní materiály z 2. světové války a ze současných nacistických demonstrací, se ujímá Bořivoj Hořínek.

Po jeho natočení o klip projevuje zájem společnost Člověk v tísni, která ho využívá v rámci projektu Varianty ke vzdělávání žáků základních a středních škol. Skupina sama říká, že toto je pro ni „větší odměna než jakákoliv hudební cena.

Více o dalších akcích na Bukanýru, které jsou pro vás připraveny na tento týden se dočtete zde.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016