PARTYINFO

 

FLOEX

Datum konání:
24.04.2012 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Floex, Fiordmoss
 
 
Floex a Fiordmoss vyrážejí na společné turné

V pondělí 23. dubna bude koncertem v Českých Budějovicích zahájeno týdenní turné hudebních projektů Floex a Fiordmoss. Obě seskupení představí aktuální alba a také trochu rozšířené koncertní sestavy. Floex (vl. jm. Tomáš Dvořák, na koncertech doprovázen dalšími hudebníky) bude hrát materiál z alba Zorya jenž vyšlo na značce Minority records v září 2011. Fiordmoss představí v premiéře písně z alba Ink Bitten, vydaného vlastním nákladem v únoru 2012.

 

Obě kapely patří díky novým nahrávkám k často skloňovaným jménům na české hudební scéně a neminuly je tak ani nominace na nejrůznější výroční ceny či žebříčky. Floex obdržel dvě žánrové ceny Anděl 2011 (elektronická hudba, alternativní hudba), zároveň byl nominován na nově vzniklé ceny kritiků Apollo a Vinyla. Fiordmoss obdrželi cenu kritiků Vinyla v kategorii Objev roku.

FLOEX NOVINKY
Od podzimu ustálenou koncertní sestavu (elektronika, dva klarinety a bicí) doplní na všech šesti koncertech také zpěvačka Sára Vondrášková, v Paláci Akropolis (24/4) se objeví i speciální host Petr Skála na baskytaru. - tam také zazní jedna nová píseň. Koncerty budou doplněny o projekce Veroniky Vlkové. Tomáš Dvořák (kromě hudební produkce je i známým multimediálním umělcem a tvůrcem oceňovaných soundtracků k počítačovým hrám Machinárium a Samorost) momentáně dokončuje soundtrack ke krátkému filmu New Yorského režiséra Forresta Mc Claina. Zároveň pracuje na interaktivní audiovizuální instalaci Archifon http://www.archifon.org pro Bruselský festival Nuit Blanche – nadšené reportáže o jejím posledním provedení na festivalu PAF v Olomouci se objevily v respektovaných světových mediích jako Wired, BBC či magazín Forbes.

FIORDMOSS NOVINKY
Kapela v roce 2011 absolvovala úspěšné propagační turné k albu Gliese. Zároveň pracovala na materiálu na nové album Ink Bitten. Díky nemoci šlach na rukou zpěvačky Petry Hermanové začal v kapele hostovat kytarista Jan Boroš (ex Wotienke), aby se rychle stal novou oporou Fiordmoss a podílel se výrazně autorsky i na novém albu. V říjnu 2011 byla Petra vybrána jako česká zástupkyně na Red Bull Music Academy 2011 – intenzívní dvoutýdenní hudební kurz v Madridu. Pětipísňové album Ink Bitten vyšlo v podobě digitálního downloadu na stránkách kapely www.fiordmoss.cz a v květnu se objeví na pultech i vinylová LP verze navíc plná remixů od producentů jako Raisa K (UK, Micachu and The Shapes), Giganta (Řecko), Anna Love (USA), Boska (Norsko) či domácí Tvyks.

Po skončení společného turné dále kapely budou hojně koncertovat, objeví se i na důležitých českých a slovenských festivalech jako Colours of Ostrava, Bažant Pohoda či Letní Filmová Škola.

SPOLEČNÉ KONCERTY
23/4 - České Budějovice, Slávie
24/4 - Praha, Palác Akropolis
25/4 - Brno, Fléda
26/4 - Olomouc, Jazz Tibet Klub
27/4 - Břeclav, Kafé Piksla
28/4 - Valašské Meziříčí, M-klub
Další koncerty viz odkazy.

FLOEX
http://floex.cz/
http://store.floex.cz/
http://facebook.com/floex.official

Abum Zorya k poslechu online
http://soundcloud.com/floex

FIORDMOSS
http://fiordmoss.cz/
http://facebook.com/fiordmoss
http://fiordmoss.bandcamp.com/
http://youtube.com/user/fiordmoss

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016