PARTYINFO

 

RETRO-TRAX FESTIVAL

Datum konání:
12.05.2012 - 13.05.2012
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Alison Limerick, Sunscreem, Ce Ce Rogers, Marshall Jefferson, Alex Petterson (The Orb), Frank de Wulf, Allister Whitehead, Dave Angel, Colin Dale, Olivier Lieb, Rob Birch, more
Info:
http://retrotraxfestival.co.uk
Popis:
Bath (UK)
 
 
Pozvánka na Old Skool festival

Na dostihovém závodišti poblíž britského města Bath se už tento víkend uskuteční jedinečný Retro-Trax Festival. Organizátoři slibují tři dny, čtyři stage plné taneční hudby 80. a 90. let.

 

Za poslední rok se objevilo několik akcí, které se nesou na vlnách retra, jako třeba víkendové noci s názvem Remember House nebo Remember Techno v Radosti FX. Současní třicátníci a čtyřicátnici si chtějí (nejen) nostalgicky zavzpomínat na léta, kdy měli blíže k pubertě než k dospělosti, a na dobu, kdy se v Evropě a Čechách nevyjímaje rozjížděla acidová revoluce a kdy taneční hudba měla k mainstreamu sakra daleko. A mladší ročníky jsou možná zvědaví, jaké to bylo v počátcích.

Britští promotéři vyslyšeli nebo využili hladu po takových akcích a zorganizovali hudební festival, který je zaměřený výhradně na taneční muziku z let osmdesátých a devadesátých. Na webových stránkách uvádějí, že se jedná o vůbec první festival svého druhu na světě. Hudební produkce by měla být pouze z let 1986 – 1999. Na čtyřech pódiích či stanech se představí přes 150 DJs, live actů a MCs, kteří zahrají ve stylu acid, house, trance, techno, jungle, hardcore nebo progressive.

A jména, která se na festivalu objeví a řeknou vám něco snad i dnes? Tak třeba Alison Limerick, Sunscreem, Ce Ce Rogers, Marshall Jefferson, Alex Petterson z The Orb, Frank de Wulf, Allister Whitehead, Dave Angel, Colin Dale, Olivier Lieb, Rob Birch ze Stereo MCs a další. V rámci festivalu proběhne promítání filmu High On Hope, který se věnuje rave hnutí z konce osmdesátých let. O filmu, jehož režisér shání prostřednictvím veřejné sbírky peníze, aby mohl zaplatit za hudební práva, jsme již informovali v článku O čem píše listopadový Mixmag 2011?. Kdo film přispěje např. 10 liber, získá jeho kopii na CD, pokud přispěje 100 liber, dostane ho také a k tomu ještě pozvání soukromou promítací párty a objeví se v titulcích filmu. Zajímavostí je, že ze samotného festivalu bude pořízen záznam pro filmový dokument.

Pokud byste chtěli na třídenní festival vyrazit, je nejvyšší čas, protože začíná už tuto sobotu, 12. května a potrvá do neděle 13. Vstupné na oba dny přijde na 89 liber (což je přibližně 2800 Kč) včetně místa pro kempování, jednodenní pak stojí 50 liber. Město Bath je vzdálené necelých 200 km na západ od Londýna. Více o festivalu na: retrotraxfestival.co.uk

Honza Louda

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016