PARTYINFO

 

BEAR IN HEAVEN

Datum konání:
03.06.2012 - neděle
Místo konání:
Praha - Rock Café
Live:
Bear in Heaven, Terror Bird, KPFRM
 
 
Bear In Heaven míří do Rock Café

Elektroničtí experimentátoři Bear in Heaven z Brooklynu zavítají v rámci turné k nové desce I love you, it’s Cool i do Prahy. Jejich 13. koncert na evropské větvi turné proběhne v prostorách legendárního pražského klubu Rock Café 3. června 2012 od 20:00.

 

Bear In Heaven (BIH) do roku 2009 takřka nikdo neznal. V roce 2007 sice vyšlo debutové album Red Bloom of the Boom, ale to nikdo pořádně nezaznamenal. Kapela se na dva roky odmlčela, aby vydala svojí nejúspěšnější nahrávku Beast Rest Forth Mouth. Deska si vysloužila nadšené ohlasy ve významných periodikách jako Pitchfork 8.4 / 10 (Nahrávka působí čerstvě jednoduše proto, že se vzpouzí snaze o kategorizování či srovnávání) nebo Drowned in Sound; 9 /10 (Jejich vynalézavost a přitažlivost smíšená s chytrým popem dala vzniknout nahrávce, která je schopná obstát v souboji s kteroukoli deskou letoška). Celý rok 2010 strávili na cestách společně s Cymbals Eat Guitars či Metric. V letních měsících zavítali na celou řadu letních festivalů, mezi kterými nechyběl nejlepší polský indie festival OFF v Katovicích nebo jeden z nejmasovějších evropských festivalů Pukkelpop v Belgii.

Do Prahy kluci přijíždějí představit svoji novou desku I Love You Man, it’s Cool, která vyšla začátkem dubna a byla pojmenována podle vzkazu, který po sobě zanechal klávesák na poslední zkoušce před svým odchodem z formace. Kapela kvůli tomu vystupuje v odlehčené trojčlenné sestavě.

Kapela zariskovala, protože oproti BRFM má nové CD podstatně uhlazenější zvuk. Kluci měli tentokrát volnější ruce a mohli si pozvat atlantského kamaráda z Dead Oceans Phila Waldorfa, aby jim pomohl najít novou zvukovou polohu. Frontman Jon v jednom rozhovoru přiznal, že si dlouho dobu nebyl jistý, jestli fanoušci desku přijmou vzhledem k výraznému zvukovému odklonu. Pozitivní reakce ale potvrzují, že fanoušci jsou s novými tracky víc než spokojeni.

Jestli Beast Rest Forth Mouth byla nahrávka špinavá, zrnitá s místy záměrně odpudivým ječivým zpěvem, tak esencí I Love You, It’s Cool je vlastně druhý singl Sinful Nature, o kterém zpěvák Jon Philpot řekl: Je to óda pro všechna stydlivá děvčata. Je potřeba, aby se přestaly krotit. Změnit svět můžou jen tehdy, pokud se naprosto uvolní”.

Přijďte s námi 3. 6. od 19.30 ztratit hlavu a naplno osvobodit svou hříšnou náturu. Bear in Heaven Vám budou s radostí asistovat.

TERROR BIRD (CAN):

Zpěvačka a klávesistka Nikki Never aka Terror Bird z Vancouveru vystoupila v Česku poprvé v roce 2009, a to solově a hned na hlavním podiu na festivalu Creepy Teepee. S poměrně nevděčnou rolí si poradila skvěle, nicméně letos vyjížíd na turné s kapelou. V hlase Nikki slyšíte podobnou sílu a hloubku jako v hlase Siouxsie. Hudebně má Terror Bird nejblíž k osmdesátkové new wave, elektro-popu a new romance. Právě jí vychází deska "Secret Rituals" na Adagio830 a současně taky kazeta Lost Forever In Silence" na DZ Tapes, takže žádný strachy že by při svojí již třetí zastávce neměla z čeho vybírat.

MONSTRAL EGO/KPFRM (CZE)

Je to skupina z Malé Paky z podkrkonoší, jež vznikla pod původním názvem zcela jiným už v roce 1984. U zrodu postfolkelektronického sólového projektu stál Le Saintler, legendární novopacké producentské eso. S nástupem devadesátých let si pozval ke spolupráci další, v té době již známé hudebníky a experimentátory Pavla Frýlanta a Milana Nejezchleba. Le Saintler v tomto období shodou okolností objevil talentovaného zpěváka Radima Malého. Tím vzniká nová, zcela jedinečná formace progresivních géniů.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016