PARTYINFO

 

ROCK FOR PEOPLE 2013

flyer
Datum konání:
03.07.2013 - 05.07.2013
Místo konání:
Hradec Králové - Festival Park, letiště
Live:
THIRTY SECONDS TO MARS, QUEENS OF THE STONE AGE, THE PAROV STELAR BAND, BLOC PARTY, BILLY TALENT, FOALS, GOGOL BORDELLO, PAPA ROACH, A DAY TO REMEMBER, THE GASLIGHT ANTHEM, KLAXONS, MODESTEP, THE DEVIL WEARS PRADA, AMANDA PALMER, BORGORE, THE GHOST INSIDE, ROYAL REPUBLIC, DUBIOZA KOLEKTIV, HEART IN HAND, FRISKA VILJOR, HACKTIVIST, OUTERNATIONAL, DEATHGAZE, KIRIL DJAIKOVSKI & COMPANY, FLYING ORKESTAR, LOONALOOP, KRYŠTOF, HORKÝŽE SLÍŽE, PRAŽSKÝ VÝBĚR, CHARLIE STRAIGHT, XINDL X(XL), PLEASE THE TREES & ELPIDA, ANETA LANGEROVÁ, PIPES & PINTS, STO ZVÍŘAT, FILHARMONIE HRADEC KRÁLOVÉ S PROJEKTEM BEATLESMANIA, SKYLINE, SUNSHINE, UDG, KABÁT, COCOTTE MINUTE a další
Info:
http://www.rockforpeople.cz
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Jaký byl Rock for People 2013?

Radost. Tímto jedním slovem shrnují pořadatelé uplynulý 19. ročník multižánrového festivalu Rock for People, který je od sobotních ranních hodin minulostí.

 

Co do počtu unikátních návštěvníků se letošek s prolomenou hranicí 30 tisíc unikátů vyrovnal loňskému rekordu. Byl však výjimečný vyšším poměrem prodaných jednodenních vstupenek. Statisticky se od prvního dne 2. července, kdy vystoupil Thirty Seconds To Mars, do posledního 5. července s tahouny v podobě Kryštofa nebo Tomáše Kluse publikum z poloviny obměnilo. „Každý z návštěvníků si zaslouží naše poděkování a uznání za skvělou atmosféru při desítkách koncertů i spontánních akcích a parties v areálu i před ním. Koncept více strukturovaného programu vnímáme jako investici a věříme, že se jednodenní návštěvníci už v příštím roce promění v celofestivalové,“ říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

rfp

Obstály všechny novinky, které letošek přinesl. Hladce fungovala organizace ve stanových městech a parkování, systém vratných kelímků, bezplatná Freezone před hlavním vstupem, nemluvě o obří kryté Staropramen stage. „Počínaje Thirty Seconds To Mars, přes Klaxons až po Karla Gotta jsme slyšeli jen slova uznání a chvály na atmosféru, kterou zde fanoušci vytvořili. Navíc jsme měli jistotu pokračování programu i v případě horšího počasí, které letos naštěstí nenastalo,“ konstatuje Petr Fořt, dramaturg RfP.

Své sety na Rock for People odehrály všechny anoncované kapely a DJs. A těch bylo ještě více než ohlášených 200 během pěti festivalových dní: v nočních hodinách totiž často docházelo k nahodilým hudebním spojením a jamům přímo na runwayi. Skvělých ohlasů se dostalo i Showcase stage s vycházejícími hvězdami evropské hudební scény, které doporučily renomované zahraniční festivaly.

rfp

Letošní ročník potvrdil, že nároky festivalového publika stoupají. O mnohém svědčí už to, že v průběhu RfP festivalovou mobilní aplikaci aktivně využívalo přes 8000 vlastníků smart phonů s různými operačními programy. Co do rozsahu i kvality unikátní byl streaming koncertu Karla Gotta a dvou stagí poslední festivalový den s tisíci diváky v režimu on-line.

Naplno využité byly téměř všechny volnočasové aktivity: od volejbalového nebo streetbasketového hřiště, přes slunečníkové pláže a boulder stěnu až po stan a hangár s filmovými projekcemi. Stále nápaditější stan Přírodovědecké fakulty UK nevyjímaje.

www.rockforpeople.cz

 
Rock for People se po víkendu stane pestrobarevným karnevalem Do Rock for People 2013 zbývá necelý týden Rock for People 2013: vrcholí přípravy na hudební hvězdy, bezpečnost návštěvníků, ale módní nebo vědeckou show Karel Gott na Rock for People 2013 Red Bull Tourbus – unikátní pódium před branami Rock for People Balkánská smršť Dubioza Kolektiv v barvách RfP se nezadržitelně řítí do Čech Na Rock for People se vrací Bloc Party! A po jejich boku dubstepový princ Borgore a The Gaslight Anthem Hvězdní Thirty Seconds To Mars zamíří na Rock for People! A spolu s nimi Modestep, Royal Republic a Friska Viljor Fanoušky Rock for People na jaře hned čtyřikrát zahřeje bosenská rytmická úderka Dubioza Kolektiv RfP představí speciální projekty kapel, například Please The Trees nebo Xindla XXL, ale i Kryštof či Pražský výběr Rock for People má první šťastný čtyřlístek: hvězdy alternativního rocku, electro swingu, nu metalu a indie Rock For People se propojí s předními festivaly v Evropě: kromě talentovaných kapel bude sdílet i bezpečnost

Reporty

 
Report z Rock for People 2013 od Sody Report z Rock for People od sillky
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016