PARTYINFO

 

NA JEDNOM BŘEHU 2013

Datum konání:
01.06.2013 - sobota
Místo konání:
Hradec Králové - Adalbertinum KD
Live:
Hazmat Modine, Koria Öröm, Dub.O.Net, Miloš Dvořáček, Nylon Jail, Dobré ráno Blues Bnd, more
Info:
http://www.najednombrehu.cz
Popis:
vstup 250/350 czk, festival byl přesunut do KD Adalbertinum
 
 
Festival Na jednom břehu 2013

Mezinárodní festival  Na jednom břehu zve 1. června do letního kina Širák v Hradci Králové příznivce globální hudby bez hranic oslavující tvůrčího ducha a dětskou duši v nás. Letošní jedenáctý festivalový ročník nabídne na dvou scénách tři zahraniční a několik českých kapel. A protože se koná na Den dětí, propukne tu v odpoledních hodinách Mejdan pro děti: pro ty nad metr až do deseti.

 

V přírodním areálu Letního kina již od 14 hodin začíná Festivalový karneval s kouzelnou Petronelou  a s DJ Hitmanem a celé odpoledne bude v nenásilné režii uměleckých průvodců a výzvou ke hře. Děti si prověří rytmus, improvizační dovednosti a výtvarné představy v tvorbě své masky. Starší děti zvolí svoji karnevalovou postavu, vyrobí masku, vyzkouší zajímavé styly kresby a streetartu,  mohou  zažít a ochutnat čarování s čajem mistrného Čajomíra nebo odvážně vystoupit na podiu pro performery. Dětské odpoledne s hudebně-výtvarnou dílnou vyvrcholí v 15.45 karnevalovým průvodem se španělskou pouliční kapelou Million Dollar Mercedes Band a následně bubenickou show bestiálně talentovaného  mistra Drum-ina, v osobě našeho předního bubeníka a perkusistyMiloše Dvořáčka.

Od 17 hodin pokračuje FESTIVALOVÝ PROGRAM DO 24 HODIN.

Vše o festivalu na www.najednombrehu.cz

Doporučujeme pro děti nad 5 let. Pro mladší pískoviště, kolotoč a houpačka v místě. Auta doporučujeme parkovat na velkém parkovišti Na Flošně - 300 m. Hlídání nezajišťujeme. Ubytování doporučujeme v nejbližším hostelu: www.hotelovydum.cz

Předprodejní vstupné 250 Kč platí jen pro dospělé, všechny děti do 14-ti let v doprovodu alespoň jednoho dospělého mají vstup zdarma. Elektronický předprodej na: www.hkpoint.cz

 

Vysoce hořlavé i autentické blues, reggae, psychedelické tribal trance, elektro country, balkánská dechovka z Madridu a Dětské odpoledne. Hazmat Modine je světoznámý newyorský šraml a jeho kapelník, hráč na foukací harmoniku a zpěvák Wade Schuman měl od samého začátku také jasný cíl: dokázat, že blues má pořád potřebu prostopášné výstřední vynalézavosti a kontaktu s publikem. „Nechceme, aby se pouze cítilo dobře. Je potřeba ho svést a uvést do pohybu.

Hazmat Modine jsou post-jugbandová kapela, žádné nostalgické retro.“

Kultovní maďarská kapela Korai Örom je schopná kohokoliv odpoutat od Země. Nebo vás svým nestydatě psychedelickým tribal trance sežrat zaživa. Záleží na vás, čemu během okázale magických koncertů s nebývalou audiovizuální projekcí dáte přednost. Každopádně Korai Örom jsou považováni za přední evropské reprezentanty divoké psychedelie, do níž rafinovaně vkládají prvky progresivního rocku, jazzu, tradiční maďarské hudby, minimalismu a Orientu.

Pod podivným názvem Million Dollar Mercedes Band se skrývá mezinárodní balkánská dechovka z Madridu křtěná Vltavou a filmy Emira Kusturici, která má ještě v záloze tradiční hudbu z východu, jihu, západu a severu Evropy a navrch brazilskou batucadu. Vede ji pražský saxofonista a zpěvák Tomáš Průša, bývalý člen skupiny Vltava, takže o decentní humor u téhle dechovky nemusíte mít strach.

Dub, reggae, world music, dance a More peace and love! čekejte od Dub. O. net skupiny soustředěné kolem jamajského zpěváka Vincenta Bobo Richardse a kytaristy a klávesisty Petra Šturmy ze Švihadla, která dokázala na naše poměry nevšedním způsobem zkřížit jamajské reggae a dub s elektro výbušností londýnského asijského undergroundu.

Dobré ráno blues band tvoří zpěvák Matěj Ptazsek s foukacím harmonikou, Vítek Kopecký na rezofonickou a akustickou kytaru a bubeník a valchař Vladislav Sosna. A když spustí předválečné nebo i daleko archaičtější blues, trhnou s vámi, jako klika s motorem, až z toho jejich černého bluesového alelujá – jak říkával Josef Kainar, „uslyšíte palmy v ráji růst“.

„Country, kovbojové a western jsou platformou, na které stavíme naši hudební existenci. Tím ale nechci říct, že to bereme smrtelně vážně,“ vysvětluje Roman Vičík, kytarista olomoucké skupiny Nylon Jail. Čekejte psychedelické country elektro, industriální kytary, chladnou něhu a prach Divokého západu.

Na festivalu se představí i estrádní a improvizační kapela Snaha postkultovního divadla Vosto5.

V přírodním areálu Letního kina také od 14 hodin proběhne Festivalový karneval s kouzelnou Petronelou a celé odpoledne bude v nenásilné režii uměleckých průvodců a výzvou ke hře. Děti si prověří rytmus, improvizační dovednosti a výtvarné představy v tvorbě své masky. Starší děti zvolí svoji karnevalovou postavu, vyrobí masku, vyzkouší zajímavé styly kresby a streetartu, mohou zažít a ochutnat čarování s čajem mistrného Čajomíra nebo odvažně vystoupí na podiu pro performery. Dětské odpoledne s hudební, výtvarnou dílnou a karnevalovým průvodem vyvrcholí v 16 hodin společným jamsessionem s bestiálně talentovaným Dramerem, v osobě bubenického mágaMiloše Dvořáčka.

Festival Na jednom břehu tradičně obohatí vegetariánská i masová, česká i zahraniční kuchyně, čajovna, vinotéka, prodejny originálních uměleckých předmětů, doplňků a oblečení.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016