PARTYINFO

 

JAMESON FESTIVAL LOUNGE 2013

Datum konání:
28.06.2013 - 06.07.2013
Místo konání:
Karlovy Vary - Jameson Festival Lounge
DJs:
Pavel Bidlo, Lumiere, Robot, Peter K. & Charlie One, Maceo, Myclick, Silent Cut, Friky, Roman Rai, Cubik, Akira, 2K, Nitrous
Info:
http://www.jameson.cz...
Popis:
každý den start 22:00, vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Filmovou soutěž ve Varech vyhrála minutová Americká krása

Porota filmové soutěže Jameson Done in 60 Seconds vyhlásila tři nejlepší snímky. Třetí místo získal Forrest Gump od Evy Dvořákové. Pomyslnou stříbrnou medaili si odnesla minutová verze filmu Králova řeč, kterou natočil Michal Kupilík. Vítězem letošního ročníku se stala Americká krása mladé Taťány Rubášové.

 

Taťána se díky svému filmu podívá na jaře do Londýna, kde se její minutový remake utká s mezinárodní konkurencí během vyhlašování Jameson Empire Awards.

Porota soutěže, která tento rok zasedla ve složení Tereza Spáčilová (filmová novinářka, Reflex), Karel Spěšný (Festival krátkých filmů Praha), doc. Ľudovít Labík, ArtD. (slovenský filmový střihač a profesor bratislavské VŠMU) a Lucie Poláková (Brand Ambassador Jameson), vybírala z 87 kvalifikovaných filmů, mezi kterými nechyběly filmové klasiky jako Tarzan, Superman nebo Mechanický pomeranč.


Vítězný film za porotu okomentovala Tereza Spáčilová: „Opět se ukázalo, jak je silná česká animovaná škola, mezi finálové filmy se totiž dostalo velké množství velmi dobře zpracovaných animovaných filmů. Americká krása pro nás byla od počátku favoritem. Film je natočený lehce a autorka v něm využila výhod animovaného i hraného filmu. Navíc její film evokuje stejný pocit, který získal divák z původního snímku. Taťána natočila film jako hotový filmař!”

Vítězka soutěže Taťána Rubášová, která si přišla cenu převzít společně s kamarádkami Zuzanou Tomkovou (kamera) a Zuzanou Kučerovou (produkce), studuje druhým rokem scénáristiku na pražské FAMU. Ke svému filmu nám řekla: “Když jsem si řekla, že do soutěže půjdu, Americká krása byla první film, který mě napadl. Věděla jsem hned, že tam jsou silné scény, které každý zná a na těch jsem minutový film postavila. Natáčení nám trvalo celkem asi 4 dny.”

vetchý

Soutěž si mimo dalších hostů nenechaly ujít také některé osobnosti českého filmu. Cenu pro vítěze předal respektovaný filmový a divadelní herec Ondřej Vetchý (Kolja, Tmavomodrý svět, Báječná léta pod psa a další). Předávání si užily také herečky Ivana Chýlková, Jana Plodková nebo Lukáš Hejlík.

Vyhlášení výsledků českého finále proběhlo 3. 7. v Karlových Varech v Jameson Festival Lounge, tradičně během konání Mezinárodního filmového festivalu.

Co je JAMESON DONE IN 60 SECONDS?
- Jameson Done in 60 Seconds je filmová soutěž, do které se mohou zapojit všichni nadšení filmaři bez ohledu na věk či vzdělání. Stačí natočit vlastní verzi oblíbeného filmu a vtěsnat její děj do 60 vteřin.
- Mezinárodní soutěž probíhá tento rok v ČR potřetí.
- Vítěz českého finále se utká s mezinárodní konkurencí filmů z celého světa během předávání filmových cen Jameson Empire Awards v Londýně.

Všechny soutěžní filmy naleznete na www.jamesonempirediss.com www.jameson.cz

 
Jameson Festival Lounge v Karlových Varech – nejlepší festivalové party Jameson Festival Lounge opět v Karlových Varech – devět dnů skvělé zábavy Jameson Festival Lounge opět v Karlových Varech – skvělá zábava až do rána

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016