PARTYINFO

 

BRATŘI ORFFOVÉ

Datum konání:
29.01.2014 - středa
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
BRATŘI ORFFOVÉ /CZ + SPECIAL GUEST MODDI /NO
Popis:
Vstupenky (Prodejní místa) 190 Kč - Prodej v Akropoli - Ke stání - (prodej do: 28.01.2014) 250 Kč - Prodej v Akropoli - Ke stání - (prodej do: 29.01.2014)
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Bratři Orffové s norským Moddim a Kittchenem v Akropolis

Krnovští Bratři Orffové pokřtí své Šero. Společně s hosty, v Praze s norským písničkářem Moddim a na třech dalších místech také Kittchenem, konečně nabídnou svůj svět plný pochybností, naděje, návratů i temných hlubin znovu naživo. Křest alba se koná 29. ledna v pražském Paláci Akropolis, návazné koncerty proběhnou v Ostravě, Poličce, Opavě, Krnově, Brně, Čerských Budějovicích, Polici nad Metují a Pardubicích. Slehne se pak po Orffech zem?

 

 


Živé koncerty kapela zahraje v plné sedmičlenné sestavě.

„Jsem rád, že v téhle přetechnizované době pořád dokážeme zahrát i bez různých notebooků a podkladů, vlastníma rukama a nohama,“ říká kapelník Ivan Gajdoš.

„Není ale vyloučeno, že v této sestavě s výjimkou několika festivalů zahrajeme vůbec naposled,“ dodává kytarista Lukáš Novotný.

Chybět na pražském křtu nebude zejména speciální host, norský multiinstrumentalista Moodi. Jako první umělec byl nominovaný ve čtyřech kategoriích v norských Grammy a jeho poslední album Kæm va du? se stalo tamním folkovým album roku. Svérázný písničkář (vlastním jménem Pål Moddi Knutsen) za své hlavní nástroje považuje tahací harmoniku a akustickou kytaru a se svými křehkými písničkami už úspěšně projel celou Evropu.

 

 

Album Šero vyšlo 11. listopadu 2013 u Quazi Delict Records a zvukový rukopis Matouše Godíka, jakožto osmého člena kapely, nahrávce dodal nezaměnitelný charakter. Prostředky na vydání CD se Orffům podařilo shromáždit i prostřednictvím portálu Hithit.cz během jednoho týdne a chystá jeho vydání také na vinylu. Jako hosté se na desku zapsali Kittchen a zpěvačka Magdaléna Šalamounová (Photolab). Album vyšlo osm let od vydání úspěšného debutu Bingriwingri a v ceně Apollo je nominováno na album roku.

 

Plánované koncerty:

29.1. Praha – Palác Akropolis (+ Moddi/NO) – křest alba

7.2. Ostrava – Cooltour (+ Kittchen)

8.2. Polička – Divadelní klub

21.2. Opava – Art

22.2. Krnov – Kofola Music Club (+ Kittchen)

12.3. Brno – Kabinet múz (+ Kittchen)

14.3. České Budějovice – Slávie

22.3. Police nad Metují – festival Jeden svět

25.3. Pardubice – Divadlo Exil

 
Bratři Orffové pokřtí své nové album na příštích EuroConnections

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016