PARTYINFO

 

ECHOES: DANGER LIVE (FR)

Datum konání:
07.10.2016 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
FVLCRVM (SK), FuckTags (SK), Killiekrankie, Wire
Heldenkëllerz stage: Buki, Chef, BLQ
Live:
Danger (FR)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: 350,- Kč + poplatky - Café Eleven, Indies, Smsticket.cz, GoOut.cz, Ticketportal.cz, na místě: 440,- Kč
 
 
Festival Echoes představí v premiéře novou tvorbu Dangera

Festival Echoes už 7. října na Flédě prozkoumá hranice mezi analogovým, digitálním a audiovizuálním světem. Headlinerem druhé edice bude francouzský DJ a producent Danger. Ten v červnu oznámil start New live tour, na které představí zcela nové tracky i čerstvý refresh své chladně uhrančivé vizuální show. Na říjnových Echoes vystoupí i slovenský Fvlcrvm a čeští Killiekrankie, večer obohatí i přehlídka nejlepších českých live-electronic DJs a VJs.

 

Danger je francouzský hudebník, DJ a producent. Vytváří elektronickou taneční hudbu inspirovanou soundtracky z videoher 80. let. Jeho tvorba je kombinací house music a elektronické hudby ovlivněné zálibou v "chiptune" (čipové hudbě). Na svých koncertech se stylizuje do postavy Černého mága z počítačové hry Final Fantasy a performuje v černé masce se svítícíma očima. "Franck Rivoire alias Danger je profesionální výtvarník, což se silně promítá do všech jeho vystoupení. Jeho hudební produkce doprovází podmanivá vizuálně-světelná kulisa, vycházející z estetiky osmdesátých let. V červnu Danger tajemně oznámil start nové New live tour, pro kterou slibuje premiéru nových tracků a redesign doprovodné show," dodává Marie Butula Cichá z klubu Fléda.

 

Danger


Danger prošel mnoha hudebními vlivy. V dětství se učil na piano a saxofon, hrál v několika jazzových a punkových kapelách, dokud v osmnácti neobjevil elektronickou hudbu. Jeho velkým vzorem zůstává legendární duo Daft Punk. V roce 2007 vydal svou první nahrávku "11h30", která obsahuje jeho vlastní vokály v podobě namixovaných slabik. Do širšího povědomí se dostal díky skvělým remixům La Roux, Black Eyed Peas nebo Estelle feat. Kanye West. V roce 2012 zazářil na open-air festivalu současné elektronické hudby Audioriver v Płocku, kde byla jeho show vyhodnocena jako nejlepší. V roce 2015 svým vystoupením ohromil návštěvníky Colours of Ostrava.

Danger

Podzimní Echoes představí několik dalších mladých talentů. Pod tajemnou přezdívkou Fvlcrvm vystoupí Pišta Kráľovič ze slovenské math-popové kapely Nvmeri, jehož sólový projekt je směsicí progresivních žánrů jersey club, footwork a bass ovlivněných melodickými varhanními skladbami, které hrával jako malý v kostelech po celé Evropě. Atmosféru klubového festivalu si vyzkouší i Fvlcrvmův krajan FuckTags. Lahůdkou bude synth-noise-popový set českého dua Killiekrankie, zahrají i Wire, Buki, Chef, BLQ, Tamgochi Rap, Loew, Rivendel.

Echoes

Festival elektronické hudby Echoes pořádá klub Fléda. Cílem festivalu je představit nejžhavější zahraniční elektronické projekty a nadějné talenty středoevropské scény. Dramaturgie akce dává také prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. Festival má letos čtyři edice. V minulosti na Echoes vystoupili například Janus Rasmussen z Kiasmos (IS), HVOB (AT), Slow Magic (USA) či Bokka (PL).

Ukázky

DANGER – "4h30"

DANGER –  "11h30"

FVLCRVM –  "Slipstream"

FVLCRVM – "Unsung Heroes"

KILLIEKRANKIE – "Nuke the Moon"

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016