PARTYINFO

 

BRODINSKI (FR)

Datum konání:
03.02.2017 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Brodinski (FR), Buki
Live:
HRTL, Krys & Chef (live synth set)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: předprodej: 290,- Kč (+ poplatky sítě), GoOut.cz: goout.net/cs/listky/brodinski/rqv/, Cafe Eleven, Indies, SMSTICKET.cz: www.smsticket.cz/vstupenky/8189-brodinski-fr, TICKETPORTAL.cz: www.ticketportal.cz/performance.aspx?idp=-1529962, na místě 340,- Kč
 
 
Francouz Brodinski vystoupí na Flédě v české premiéře

Hybatel současné elektronické hudby Brodinski představí 3. února na Flédě novou vlnu francouzského elektra. Svou tuzemskou premiérou naváže na úspěšné turné po USA, založení vlastního labelu a spolupráci s Kanye Westem. DJ sety francouzského producenta nabízí unikátní spojení temného techna a hip hopu. Jeho široké žánrové rozpětí zahrnuje noisy techno, bass heavy house i minimal techno. Jedinečnou show podpoří mág modulárních analogů HRTL, live synth set od Krys & Chef a DJ Buki.

 

Brodinskiho brněnské vystoupení naváže na úspěšné tour po USA k nové nahrávce "The Sour Patch Kid". Spojuje v ní své dvě velké lásky, elektronickou hudbu a hip hop. Během delšího pobytu v Atlantě navázal spolupráci s věhlasnými americkými rappery mladé generace, jako je 21 Savage, Yakki a Young Nudy. "Baví mě tvořit hudbu společně s dalšími lidmi a inspirovat se jejich nápady. Nechci se svazovat žánry, ani pojmenovávat svůj styl, protože vše na světě se vzájemně ovlivňuje," říká ke své práci Brodinski. Intenzivní kontakt s dalšími umělci ho vedl k založení vlastního labelu Bromance Records. Mezi jeho členy jsou významní tvůrci jako Gesaffelstein, Club Cheval, Panteros666 nebo Lousiahhh! Stejně jako Brodinski si vybojovali stálá místa v playlistech mezinárodně uznávaných rádií a pořádají vlastní respektované párty.



Publikum po celém světě fascinuje jedinečná hudební fúze, kterou Brodinski vytváří, stejně jako zápal, s jakým ji prezentuje za pultem. "Brodinskiho tvorba udává směr nové vlně elektronické hudby. Ve svých setech překračuje a rozmazává hranice hudebních žánrů a vytváří osobitý mix taneční hudby. Experimentuje a manipuluje s hlasovou složkou, což dává vzniknout nebývalým efektům," přibližuje dramaturgyně klubu Fléda, Marie Butula Cichá.



Brodinski, vlastním jménem Louis Rogé, na sebe strhával pozornost od svého vstupu na hudební scénu v roce 2000. Pravidelně se účastnil akcí pořádaných předním francouzským vydavatelstvím Ed Banger, na nichž uchvacoval svým energickým projevem a inovátorským přístupem. Brzy si ho všiml DJ Mehdi, významný producent, klíčová postava Ed Banger a budoucí Brodinskiho podporovatel. Klíčovým pro jeho tvorbu se stalo úzké spojení s Gesaffelsteinem a jejich spolupráce na oceňovaném albu Kanyeho Westa "Yeezus". Dvojice na albu koprodukovala dva tracky, "Send it up" a "Black Skinhead". Brodinski má za sebou několik zdařilých EP a debutové album "Brava" (2015), které vydal po zásadním pobytu v Atlantě.



Hvězdný elektronický večer obohatí vystoupení mistra modulárních analogových syntezátorů HRTL. Právě použití moduláru je v současné elektronické hudbě neobvyklé a umožňuje nečekané improvizace. Díky nim jsou vystoupení HRTL živou a neopakovatelnou performancí. Věhlas si zasloužil mimo jiné založením kazetového vydavatelství Bükko Tapes a aktivním členstvím v unikátním kolektivu Bastl Instruments, který ručně vyrábí a sestavuje hudební hardware na míru. Debutoval kazetou "Hydroxid" (2014) a za druhou desku "Dataloss" (2015) byl oceněn cenou Anděl v kategorii Elektronická hudba. Line-up doplní Krys & Chef z labelu Heldenkëllerz s live synth setem a afterparty obstará Buki svým DJ setem.




O klubu Fléda


Novodobá éra Flédy odstartovala po roce 2001, kdy vznikl v domě na Štefánikově ulici v Brně hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu nový tým, který z místa vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostor v České republice. Dramaturgie klubu představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a progresivní hudební směry. V programu mají své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě koncertů je Fléda stabilní scénou pro klubové noci Elektra a Vendeta i festival elektronické hudby Echoes. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než 5.000 interpretů, jejichž vystoupení zhlédl téměř milion hudebních fanoušků. Klub je vybaven špičkovou zvukovou aparaturou od firmy d&b audiotechnik.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016