PARTYINFO

 

BE27: TANGERINE DREAM (DE)

Datum konání:
23.10.2019 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Tangerine Dream (DE)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:30, vstup: předprodej: 630,- Kč + poplatky GoOut.net, NoD: 660,- Kč

 
 
Tangerine Dream zahájí 27. narozeniny Roxy

Pionýři elektroniky, průkopníci syntetizátorů, krautrockové ikony aka některá z mnoha označení, která doprovázejí již padesát let trvající kariéru německé formace Tangerine Dream. Společně s Kraftwerk jsou považováni za základní kameny elektronické hudby a několikrát byli nominováni i na Grammy. Rok 2019 bude ve znamení návratu na pódia. Koncerty bude doprovázet bohatá audiovizuální show, která zahajovala i loňský Denkmantel Festival a vyprodala londýnský Barbican... Návrat ke kořenům elektroniky - to bude zahajovací den 27. narozenin Roxy. Předprodej začal 28. června přes web Roxy nebo stránky GoOut a Ticketmaster.

 

Tangerine Dream již bohužel ztratili svého zakladatele Edgara Froese, který zemřel náhle před čtyřmi lety. Nicméně v odkazu ikonické skupiny pokračují tři zbývající členové včetně Edgarovy manželky Biancy Acquaye, kteří v roce 2017 vydali zatím poslední desku "Quantum Gates", která se v plejádě více než 100(!) studiových a živých alb rozhodně neztratila a byla velmi dobře hodnocena kritiky i fanoušky.

Tangerine Dream

Edgar Froese se vždy obklopoval špičkovými hudebníky a vizionáři. Přibližně dvanácti různých sestav prošlo postupně obdobími od rané Kosmische Musik, formováním kraut rocku, přes první záchvěvy new age až po syntetizátorový zvuk, který byl s odstupem nazván elektronickou hudbou. Tangerine Dream byli vždy inovátoři a k pochopení jejich odkazu je třeba daleko více než jen opakovaný poslech alb. Je třeba proniknout do poutavého experimentálního hudebního příběhu. Jeho další kapitola se bude psát 23. října v pražském klubu ROXY.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce BE27: Tangerine Dream od ahZ
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016