PARTYINFO

 

UNTOLD FESTIVAL 2019

Datum konání:
01.08.2019 - 04.08.2019
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Chase & Status (UK), David Guetta (FR), Dimitri Vegas & Like Mike (BE), James Arthur (UK), Martin Garrix (NL), Tale Of Us (CA), Acid Pauli, Akua Naru (US), Alborosie (IT), Alexandrina, Andy C (UK), Armin van Buuren (NL), ATB (DE), Black Motion, Borgore, Boris Brejcha (DE), Camo & Krooked (AT), Christina Novelli, Congo Natty, Don Diablo (NL), Jamie Jones, John O'Callaghan, Joseph Capriati, Lazare Hoche, Lee Burridge, Loco Dice, Nero (UK), Nicky Romero, Oxia, Paul Kalkbrenner (DE), Richard Durand, Roni Size, Rusko, Seth Troxler (ES), Solomun (DE), Steve Aoki (US), Stormzy (UK), Sub Focus (UK), Tanya Stephens, The Martinez Brothers, Tinie Tempah (UK), Tonn Piper (UK), Tove Lo (SE), Tujamo, W&W (NL), Wilkinson (UK)
Live:
Bastille (UK), Busta Rhymes (US), Dub Fx (AU), Emma Hewitt, Morcheeba (UK), Pendulum (AU), Robbie Williams (UK), Sevdaliza (IR), Timmy Trumpet (AU), Oscar and the Wolf
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 14:00, vstup: předprodej: www.untold.com/tickets

Aleea Stadionului, 400372 Kluž, Rumunsko

 
 
Festival Untold zanechal v Rumunsku jasnou stopu

Z více než 372.000 účastníků rumunského festivalu Untold, kteří si tento rok užili všechny 4 dny, je možné některé z nich stále potkat na ulicích Cluj-Napoca. Organizátoři odhadují, že z celkových účastníků bylo 20% přímo z tohoto kraje, 20% ze zahraničí a zbývajících 60% pocházelo z celého Rumunska. Letos byli přítomni účastníci z více než 100 zemí, za všechny mohou jmenovat Velkou Británii, Nizozemsko, Francii, Belgii, Rakousko, Polsko, Maďarsko, ale i mnohem vzdálenější státy jako Argentina, Brazílie, Indie nebo Čína.

 

Podle prvních odhadů utratilo 300.000 lidí z více než 370.000 účastníků mimo Cluj v průměru nejméně 150,- EUR za ubytování, dopravu, restaurace, terasy, nakupování a návštěvy muzeí. Jednoduchým výpočtem to znamená zisk pro tuto lokalitu přes 45 milionů EUR! Tyto peníze se následně promítly do místních daní, poplatků města, ale také příjmů pro tamní podniky, ale i samotné obyvatele, kteří návštěvníkům pronajali své domy nebo byty.

O Rumunsku i Cluj-Napoca se nyní samozřejmě píše v superlativech po celém světě a všichni dotazovaní zahraniční účastníci prohlašují, že zcela změnili názor na tuto východoevropskou zemi, a že byli ohromeni pohostinností města Cluj. Rozpočet festivalu letos překročil částku 16 milionů EUR.

Untold

Investice přes 1,3 milionu RON

Po skončení festivalu je stále pozornost organizátorů Untold upřena i na další investice v této oblasti. Stejně jako každý rok organizátoři rychle uvedli do praxe akční plán, jehož cílem bylo upozornit na oblast v centru města, kde festival působí. Kromě toho chtějí být příkladem a mimo renovační práce v Central Parku na ploše 10.000 metrů čtverečních, potřebných pro využití parku ve 4 dnech, je nyní třeba provést následné investice do zkrášlování dalších více než 50.000 m² parku, tedy plochy využívané rok od roku celou zdejší komunitou.

Po vyhodnocení provedeném na radnici města Cluj-Napoca se organizátoři závazali, že přestaví přes 60.000 metrů čtverečních parku, což je investice v celkové výši přesahující 1 milion RON. Tyto práce pozmění některé části trávníku zahrnující setí, čištění vegetace a dokonce i terénní úpravy. Práce již začaly a budou dokončeny do konce srpna 2019. Aby bylo možné v co nejkratší době obnovit park v tomto městě, bylo sjednáno několik specializovaných společností, které již tyto práce mají na starosti.

Kromě toho festival Untold neustále vítá nápady pro zkrášlení parku, což zahrnuje například i výrobu městského nábytku kolem jezera. Konkrétním příkladem je Fesor. Pro Cluj Arena jsou organizátoři odhodláni pomáhat udržovat trávník v optimálních podmínkách, tím spíše, že Untold podporuje fotbalový tým U Cluj. Zahájen byl proces výměny postižených oblastí trávníku po ukončení festivalu, i dalších částí pole, které byly ovlivněny obvyklým provozem po celý rok, nebo kde byl trávník již nemocný, a práce budou dokončeny nejpozději do jednoho týdne. Částka, kterou v tomto ohledu Untold na obnovu vynaloží, přesahuje 370.000,- RON.

Untold

Příspěvek do dětské nemocnice

Kromě všech těchto investic, které jsou provedeny v rámci festivalu, bude Untold i nadále přispívat k rozvoji zdejší oblasti, přičemž příkladem je zapojení do zlepšování podmínek hospitalizace dětí v dětské nemocnici Cluj-Napoca. Účastníci festivalu měli letos příležitost být opravdovými hrdiny dětí a věnovat peníze, které zbyly na festivalovém náramku buď při odjezdu z festivalu, nebo online (v aplikaci nebo na webových stránkách festivalu) až do pátku 10. srpna 2019. Darováno bylo přes 21.000,- RON, takže konečná částka spolu s dalšími příspěvky Untold bude použita výhradně pro potřeby výše uvedené nemocnice.

Do konce 16. července pořadatelé festivalu umístili klimatizační jednotky a nainstalovali přibližně 25 dalších zařízení ve všech budovách, kde dětská nemocnice působí. Celková investice byla vyčíslena částkou 30.000,- EUR. Kromě těchto specifických akcí organizátoři festivalu věnují spolu s dalšími partnery a nevládními organizacem do budoucna větší pozornost sousední nemocnici. Celková investice pro Onkologii na dětské klinice č. 5 činila více než 100.000,- EUR, přičemž 20.000,- EUR bylo vybráno z darů účastníků festivalu, zbývajících 80.000,- EUR dodali přímo organizátoři.

Untold se bude také aktivně podílet na fotbalové sezoně 2019–2020 a je jedním z hlavních sponzorů týmu U Cluj, který nadále usiluje o kvalifikaci v I League.

Na národní úrovni probíhaly známé kampaně BAC 10 a Blood Network. Letos se kampaně pro dárcovství krve zúčastnila všechna transfuzní centra v zemi a také proběhla v devíti největších městech prostřednictvím mobilního karavanu. Výsledky byly mimořádné - darovaná krev by měla zachránit přes 5.000 životů!

Na produkci festivalu Untold se podílelo více než 10.000 lidí ze 13ti států, z toho více než 1.800 dobrovolníků. Pokud jde o logistiku festivalu, tu obhospodařovalo hned 480 nákladních automobilů. Na grafice a designu všech scén bylo odpracováno více než 1.000 hodin prostřednictvím čtyřiceti designérů a architektů.

Untold

Letos v průběhu festivalu Untold organizátoři společně s partnery akce přijali opatření pro nízkou přítomnost plastů, což byl důležitý krok v tom, že nápoje a jídlo byly podávány v biologicky rozložitelných obalech. Navíc v případě plastů a hliníku na festivalu se počet sběrných míst zvýšil v porovnání s předchozím vydáním. Spolu s jedním z hlavních partnerů festivalu URSUS Breweries Romania a Evropským parlamentem se organizátoři festivalu Untold tento rok připojili ke kampani SHOW YOU CAN.

foto: archiv

 
Nalaďte se na letošní Untold Festival již dnes Rumunský Untold Festival 2019 se blíží

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce Untold Festival 2019 od ronnyho Videa z akce Untold Festival 2019 od ronnyho
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016