PARTYINFO

 

SHOTGUN FESTIVAL 2020

Datum konání:
11.09.2020 - 13.09.2020
Místo konání:
Hrádek nad Nisou - areál Kristýna
DJs:
Overmono (Poly Kicks / R&S, UK)
Info:
http://www.shotgunfestival.com
Popis:

vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Shotgun Festival ohlásil první jméno

Ještě donedávna by asi nikoho nenapadlo, že by se život tak, jak ho známe, převrátil naruby a prakticky ze dne na den z něj zmizelo veškeré kulturní dění. Shotgun Festival za 19 let své existence pamatuje záplavy, sníh i hurikán, ale doposud nic z toho nevypadalo tak beznadějně jako letos, kdy svět zasáhla pandemická vlna koronaviru. Po několika měsících nejistoty se však blýsklo na lepší časy a pokud se situace nezmění, brány festivalu se na konci léta opět otevřou!

 

Letošní ročník Shotgun Festivalu odstartuje v pátek 11. září a potrvá do neděle 13. září na oblíbeném místě přírodního areálu Kristýna u Hrádku nad Nisou. Středobodem festivalu bude na rozdíl od předchozích let jedna hlavní stage, na které se v průběhu víkendu vystřídají všichni vystupující umělci a DJs. Nově vznikne taky denní stage, která nabídne příjemně strávené odpoledne před hlavním nočním programem.

Overmono

Prvním ohlášeným jménem pro letošní rok je sourozenecké producentské duo Overmono (Poly Kicks / R&S) z britských ostrovů. Bratři Tom a Ed Russel tvoří hudbu už několik desítek let pod vlastními pseudonymy Tessela & Truss. I když mají oba nespočet releasů a odehraných setů, nikdy spolu neudělali společný track - až do roku 2016, kdy pod hlavičkou XL Recordings vydali trilogii EPček "Arla", a tak se zrodil jejich společný projekt Overmono. Do paměti posluchačů se kromě dalších releasů na vlastním labelu Poly Kicks nebo Ranson Records asi nejvíc zapsali jejich remixy, speciálně remix "Degreelessness" od Nathan Fake je už dnes legendou. V roce 2017 byl slyšet snad v každém podcastu/setu pohybujícího se v tomto UK techno žánru. Do České republiky se tito dva bratři vydají poprvé a na festivalu vystoupí ve speciálním tříhodinovém DJ setu.

Overmono

Další jména jsou zatím pod pokličkou, s blížícím se datem zahájení je ale festival bude postupně odkrývat - stejně jako hudební support DJs z domácí scény, kteří k Shotgun Festivalu neodmyslitelně patří.

Vstupenek bude pouze omezené množství 300 ks a pouze v sítí GoOut.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016