PARTYINFO

 

FESTIVAL SPECTACULARE 2022: RAFAEL ANTON IRISARRI + VJ JAKUB TOMAN

Datum konání:
17.05.2022 - úterý
Místo konání:
Hvězdárna a planetárium Praha
Live:
Rafael Anton Irisarri + VJ Jakub Toman
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:45, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Rafael Anton Irisarri přidal druhý koncert v Planetáriu Praha

Klenuté kytarové textury, hluboké pulzující basové tóny, terénní nahrávky, submerzivní klavírní tóny, melancholické smyčce a jemné elektronické kontrapunkty, to vše najdete v hudbě amerického skladatele, multiinstrumentalisty, producenta a mediálního umělce Rafaela Antona Irisarriho, aby vám to vytvořilo oceánský až vesmírný zážitek, který ještě umocní speciální vizuální show na kupoli Planetária Praha 17. května. A to hned dvakrát, organizátoři Festivalu Spectaculare se rozhodli k prvnímu vyprodanému koncertu přidat druhé vystoupení od 21:30.

 

Irisarri je známý z projektů The Sight Below či Orcas. Během poslední dekády se stal jednou z nejpozoruhodnějších osobností ambientní hudby. Je spojován především s post-minimalistickou, drone a elektronickou hudbou. Jeho propracované kompozice se přiklánějí k ostinátním motivům, které narážejí na minimalistické ideály, zatímco styl studiové produkce charakterizují husté vrstvy reverbu a delaye.




Svůj otisk zanechal ve většině nejzásadnějších ambientních skladeb uplynulého desetiletí i mimo něj. Vedle svých vlastních nahrávek spolupracoval s desítkami umělců, včetně Julianny Barwick, Leandra Fresca, Steva Hauschildta, Benoîta Pioularda. Jeho newyorské masteringové Black Knoll Studio je podepsáno pod nahrávkami skutečných špiček elektroniky a ambientu – od Ryuichi Sakamota, Telefon Tel Aviv a Loscil až po Williama Basinskiho, Eluvium a Grouper.




Hudebníci i fanoušci mohou proniknout do Irisarriho tvorby během workshopu 16.5. v Paláci Akropolis. Ambientní hudba klade důraz na náladu a texturu namísto tradičních melodií a rytmů, které se vyskytují v popové nebo klasické hudbě. Během workshopu se bude Irisarri zabývat různými kompozičními technikami, tipy pro zvukový design a nástroji, které můžete použít, pokud chcete vytvořit podle něj "zapamatovatelnou" ambientní hudbu. Festival zakončí letošní ročník také filmovou projekcí v pražském Bio Oko. 16. května zve Spectaculare na koncertní film Tripping with Nils Frahm zachycující několik fascinujících živých vystoupení slavného německého skladatele a producenta Nilse Frahma v legendárním berlínském Funkhausu.

www.facebook.com/festivalspectaculare
www.instagram.com/spectaculare_music

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016