PARTYINFO

 

SPECTACULARE_11: MAMMAL HANDS + ZABELOV GROUP

Datum konání:
21.03.2024 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Mammal Hands, Zabelov Group
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:30, vstup: předprodej: GoOut.cz

 
 
Festival Spectaculare vrcholí

Audiovizuální festival Spectaculare, který probíhá od konce února do konce března, míři ke svému vrcholu. Festival kurátorovaný Josefem Sedloňem reprezentuje pečlivý výběr toho nejzajímavějšího z domácí i světové alternativní scény a v prvních týdnech představil řadu multižánrových akcí spojujících hudební vystoupení s live vizuály, např. vyprodanou ambientní laser show v Kostele vs. Šimona a Judy. Festival má za sebou i řadu úspěšných workshopů, filmových projekcí či vernisáž v Galerii Portheimka. To hlavní nicméně fanoušky alternativy ještě čeká.

 
Tento čtvrtek 21. března vystoupí v Paláci Akropolis brtiská ikona fusion jazzu Mammal Hands, 27. března naplní eklektické prostory Rajské Zahrady Gabriel Loci francouzský král minimalismu Sylvain Chauveau a festival uzavře 28. března mezinárodní klavirní koncept Piano Day v Zrcadlové Kapli Klementina. Vstupenky jsou stále v prodeji přes Goout.

Mammal Hands
 

"Jsme nadšeni, kolik fanoušků si našlo cestu např. na zahájení festivalu, což u ambientní hudby není běžné,
” popsal své pocity dramaturg Josef Sedloň a doplňuje: "dále se nemohu dočkat premiéry francouzského krále minimalismu Sylvain Chauveau s jeho Ensemble 0 v krásném prostoru Gabriel Loci, věřím, že to bude kouzelný večer plný úžasné hudby.

Spectaculare


Palác Akropolis přivítá 21. března jednu z nejzajímavějších ostrovních kapel posledních let 
Mammal Hands. Oxfordská formace míchá jazz s vlivy ambientu, elektroniky nebo world music. Jejich písně se pyšní delikátní atmosférou a dynamikou, přestože si trio vystačí pouze se saxofonem, klavírem a bicími. Mammal Hands spoléhají na unikátní souhru a bezmála mimosmyslové propojení hráčů na pódiu. Koncert doplní bělorusko-česká formace Zabelov Group

Spectaculare


Jednou z premiér bude 
Sylvain Chauveau, jeden z nejvýznamnějších současných představitelů "tiché" hudby a jeho Ensemble 0. V tělese, které reprezentují hudebníci z celého světa, se Sylvain zabývá podobami minimalismu hraného na akustické nástroje. Speciální večer v eklektickém prostoru Rajské Zahrady v Gabriel Loci se představí také nizozemský skladatel a producent Andert Tysma, který 27. března pozve posluchače ambientu na introspektivní hudební zážitek, který v obou případech doplní site-specific vizuály.

Spectaculare


I tento rok se festival Spectaculare spojí s 
Mezinárodním dnem piana (aka Piano Day) – celosvětovou událostí oslavující hru na klavír, kterou před pár lety založila skupina umělců v čele s pianistou Nilsem Frahmem. Koná se vždy 88. den v roce a letos 28. března vystoupí v krásných prostorách Zrcadlové kaple pražského Klementina britská skladatelka Alexandra Hamilton-Ayres, podpořená domácími pianisty Mikolášem Růžičkou a Mikulášem Tichým. Praha se tímto koncertem připojí k několika dalším světovým metropolím.
 
foto: Jakub Doležal, Libor Galia, archiv
 
Mammal Hands ukážou, jak jazz může zmutovat v rave

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016