ROZHOVOR

 

Tomcraft: "Přijďte za námi, rozbijeme to tam!"

Již tento pátek se koná v klubu Mecca párty Superdance! Právě tam se Tocadisco navrací po devíti letech, Milk&Sugar slaví 20 let na scéně a evergreen Tomcraft dokonce 25 let. Přímo s ním teď máme rozhovor o jeho novém labelu, víme, jak se on sám za tím čtvrtstoletím za mixážním pultem ohlíží, co dalšího kromě muziky mu dělá radost, a jak vlastně došlo k setkání s českým manažerem Dominikem...

 

Jak se pořád máš, Tome?

Mám se velmi dobře, děkuji!

Aktuálně ses přestěhoval do Itálie a opustil svůj milovaný Mnichov... K tomu všemu slavíš s uměleckým jména Tomcraft už 25 let na scéně, což je jeden z důvodů, proč se párty Superdance koná. Na co se mohou fanoušci těšit, a koho sis na tuhle oslavu pozval?

Fanoušci se mohou těšit na dobře naladěného, sluncem zhýčkaného Tomcrafta. Mám s sebou spoustu nové hudby a nemohu se dočkat, až vám všechno v pátek zahraju. A jsem samozřejmě moc šťastný, když mě na pódiu doprovodí takoví umělci jako Tocadisco, Milk&Sugar nebo Michael Burian. Díky tomu se můžete těšit na pořádnou párty! :)

Tomcraft

Tvůj manažer a booking agent je Čech, a ten nám prozradil, že trávíš momentálně hodně času ve studiu, a že jsi založil nový label Death By Stereo. Řekni nám k tomu trochu víc!

Je to tak, Dominik je Čech bydlící v Mnichově... Před mnoha lety jsme se tam seznámili a od té doby úspěšně spolupracujeme na různých projektech. Vždy pro mě dělá maximum, pracuje pro mnoho dalších umělců a díky němu také vznikl nápad uspořádat tuto párty v Praze s účastí Tocadisca, Milk&Sugar a dalších. Všichni hned přikývli, a za to jim také patří velký dík. Label Death By Stereo jsem založil se svým dlouholetým kamarádem Timem Healeym - vy ho možná víc znáte pod pseudonymem Coburn. Napadlo nás zase spolupracovat a tak jsme založili Death By Stereo. V zásadě se jedná o techno label, ale občas bude sound i trochu víc progressiv, o to se nejspíš postarám já. :)

Procestoval jsi celý svět jako DJ, v Praze a vůbec v Čechách jsi hrál už mockrát... Kde se ti líbilo více, kde méně, a kde to například bylo i nebezpečné?

V Čechách se mi líbí pořád a Prahu mám velmi rád! Lidé jsou tu rozverní, ví, jak si užít pořádnou párty, a přitom jsou v pohodě. Díky Dominikovi jsem poznal mnoho akcí a klubů po Čechách, skvělé pivo a skvělé lidi! Mým "highlightem" ve světě bylo vždy Tokio. V dobrém slova smyslu je to tam bláznivé a to jak město, tak i akce a přijetí na párty. Nebezpečné to bylo asi nejvíc v Kolumbii, na několika místech Brazílie a Mexika, ale když tam znáte ty správné lidi, nemáte se čeho bát!




Kromě toho, že jsi producent elektronické muziky, provozuješ také podnik, který se jmenuje Bruckmanns Bar. Jaký drink nám můžeš při naší návštěvě doporučit?


Zcela určitě ochutnejte Munich Mule a Moscow Mule!

V pátek hraješ společně s Milk&Sugar, Tocadiscem, Michaelem Burianem a mnoha dalšími DJs v pražském klubu Mecca. Je to silný line-up! Jak se ty sám na tuhle událost těšíš?

Určitě všichni přijďte za námi, "rozbijeme to tam"! :) Dorazte také, ať společně můžeme oslavit 20 let Milk&Sugar, start nové noci, návrat Tocadisca do Meccy po devíti letech a navíc Dominik slaví narození svého syna, takže důvodů proč přijít, je opravdu mnoho!

Tomcraft

Když se řekne Praha, co tě napadne jako první?

Nádherné město s překrásnými ženami, výborným pivem a vždy vynikajícími pařbami!

Děkujeme Tome, uvidíme se tam!

 

Ptala se Superdance crew v únoru 2018.

foto: archiv

Německý DJ a producent Tomcraft se představí znovu v České republice a to 16. února na párty Superdance v klubu Mecca!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016