ROZHOVOR

 

Audio: "Vytvoření projektu Killbox se přímo nabízelo..."

Dlouhé čekání je konečně u konce! 30. dubna klub Roxy zahájil předprodej vstupenek na vystoupení dvou zásadních jmen ve světě drum´n´bassu a už tento pátek se předvedou Ed Rush a Audio pod hlavičkou společného projektu Killbox. Ještě před tím, než se tak stane, jsme si se druhým jmenovaným příjemně pokecali a tak už teď víme, jak se dalo toto duo dohromady, který festival oba letos bavil nejvíc, na čem svůj tvrdý neuro funk skládají, kdy vydá Gareth další vlastní tracky, i co si myslí o aktuální D´n´B scéně. Hezké čtení!

 

Je mi velkou ctí, že sis našel čas na náš rozhovor, Garethe… Jak jste si jako Killbox užili letošní léto, a který festival byl pro vás natolik zajímavý, že rozhodně stojí za doporučení?

Léto bylo skvělé, užili jsme si nádherné počasí a fantastické festivaly. Těmi nejlepšími pro mě jednoznačně byly Let it Roll, Rampage, We Are Electric a už teď jsem natěšený na Hospitality, který se uskuteční za pár týdnů...

Mé oblíbené album "Genesis Device" vyšlo u Viper Records, kterému šéfuje Tvůj parťák Ed Rush... Jak vás napadlo založit společný projekt Killbox?  

V rámci Reunion Show Bad Company jsme s Edem hráli back 2 back set a tak nás to bavilo, že se vytvoření společného projektu Killbox přímo nabízelo...

Killbox

Vaše první album "Pleasure Palace" u labelu Ram Records vyšlo loni. Prozradil bys nám, jak probíhal samotný proces nahrávání a odkud jste brali inspiraci?  

Scházeli jsme se jednou týdně a pokaždé jsme si prošli, na čem každý z nás do té doby pracoval. Když jsme cítili, že se máme čeho chytit, zaměřili jsme se na to, dokud jsme to nedotáhli do konce. Inspirovalo nás doslova všechno!

Když má jeden z vás nápad na nový track, pracujete na něm společně, nebo má hlavní slovo ten, kdo přišel s původní myšlenkou?

Když se snažíš na něco tlačit, tak to nebude fungovat. Musíš nechat skladbu volně plynout, to je to nejlepší, co můžeš pro nový track udělat. 




Když pracujete na nových skladbách, využíváte software, nebo i nějaké hardware mašinky?


Teď už využíváme jenom software... I já jsem začínal s hardwarem, ale software se následně stal mnohem lepší alternativou, navíc je to levnější než neustále dokupovat hardware.

A mohl bys nám vaše studio více přiblížit?

Základem je MSI laptop, na němž běží Studio One od PreSonus, nechybí Serum, Phase Plant, Native Instruments a spousta dalších programů...

Killbox

Pracuješ teď na něčem novém? 

Aktuálně dělám na druhé desce pro Ram Records, takže s největší pravděpodobností bude příští rok venku.

Není to tak dlouho, co jsi spustil svou vlastní značku Snake Pit Records. Řekni nám o tom víc... Jakou máš představu a komu bys chtěl vydávat muziku?

Ano, nakonec jsem spustil svůj vlastní label... Cítil jsem, že teď je ten správný čas a zatím je to pro mě skvělá zkušenost. Poslouchám všechno, co mi lidi pošlou, a věřím, že už brzy podepíšu smlouvu s dalšími producenty...

Audio

Aktuálně žiju v Londýně, v Tvém rodném městě, pokud si to dobře pamatuju. Já jsem se narodil v Praze a všiml jsem si, že k nám celkem často jezdíváš... Jak se vám hraje pro české publikum a jaký je rozdíl mezi vystupováním ve Velké Británii a u nás v České republice?  

Drumandbass u vás vždycky dobře fungoval, zdá se, že mu rozumíte a rozhodně Českou republiku považuju za druhý domov tohohle žánru...

Vím, že česká drum´n´bass scéna je s tou britskou velmi dobře propojena… Co si o naší D´n´B scéně myslíš ty a koho bys od nás rád vyzdvihl?

Velký respekt celé české D´n´B rodině, Let it Roll crew a Forbidden Society!

Co si myslíš o aktuální D´n´B scéně u vás? Zaznamenáváš nějaký progres?

Drumandbass se neustále posouvá, což nebývá reflektováno u nových trendů, které přichází a zase odchází, zatímco drum´n´bass zůstává stále v dobré kondici...

Sleduješ i jinou scénu, a pokud ano, jaká to je?

Svou rodinu, to je má jediná další scéna, o kterou se zajímám...


Ptal se Miky Rizek v září 2019.


foto: archiv

Britský projekt Killbox se představí v České republice a to 20. září v klubu Roxy.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016