PARTYINFO

 

IN DA BUSH

Datum konání:
05.07.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
DJ Die feat. MC Dynamite (reprazent/full cycle - UK), Ghozales (resident, roxy) feat. MC Lin-dee, Koogi (eastbase, shadowbox), Philip TBC (shadowbox, rts)
chillout: Ekumena DJs (Stanzim & Mowgli)
Popis:
jungle session, videoprojekce Phase, lights hpnvsn
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Derniéra Smirnoff in da Bush
DJ Die a MC Dynamite

DJ Die (Full Cycle / Reprazent - UK)

 DJ Die Full Cycle crew je rodina. Jestliže Roni Size je notoricky známým hudebním leadrem této partičky, Suv pověstný svými latino vlivy a Krust svou temnou basovou linkou, tak Die ztělesňuje veškeré této vlivy velmi energickým způsobem "tak trochu svou cestou".

DJ DIE, vlastním jménem Paul McSkinback se narodil v oblasti Devonshire a v teenagerských letech se přestěhoval do Bristolu, britské základny lámaných beatů. Jeho zájem o skateboarding, hardcore a ranný house vedl ke kolaboraci s parťákem Jodym (který je dnes mimochodem členem Way Out West spolu s Nickem Warrenem), která vyústila několika tracky pod jmény Tru-Funk a Sub-Love na labelu Three Stripe Records. Jejich cesty se však celkem záhy rozešly. Die se v té době již znal s kumpány Suvem a Krustem ale zlomovým setkáním pro jeho další hudební vývoj se ukázalo být střetnutí s Roni Sizem v roce 1992. Spolu vydali track "Agility" na labelu V Rec. a od té doby se podepsali pod bezpočet nahrávek, převážně vycházejících na labelu Full Cycle, ale i na dalších spřízněných značkách jako Talkin Loud a V Rec. Kultovním se stal především track "Music Box", který se v roce 1996 objevil na první FC kompilaci. Solové počiny jako "Jittabug" a "Clear Skyz" demonstrovaly jeho schopnost zfúzovat jazzové/hiphopové vlivy s eklektickými, místy velmi temnými breaky a jako výsledek těchto obskurních fúzí vznikaly tracky, které na tanečním parketu působily silou seismických otřesů.

DJ DIE stál u zrodu několika dalších projektů, které zásadně ovlivnili vývoj dnb. Je zakládajícím členem a třetinou milovaného projektu BREAKBEAT ERA (spolu s Roni Sizem a vokalistkou Lennie Laws), stálým členem top of the pops projektu REPRAZENT (jak jinak než s FC family membaz & soulbrothaz Suv, Krust, Roni, Onalee a Dynamite MC). Jeho produkci známe i pod synonymy Scorpio (společný projekt s Roni Sizem) a Kamanchi (společný projekt s Krustem). Také se podepsal pro bezpočet remixů pro svou crew (ty obzvlášť povedené jsou obrandované značkou Quicksand rmx - viz "Re-Arrange" či "Who told you") ale i pro lidi jako DJ Shadow či Towa Tei a jeho tracky figurují na kompilacích labelu jako !K7 či Movement.

Jeho Djské kvality jsme mohli ocenit u nás při jeho vystoupení v klubu Paradogs či na loňském festivalu Pohoda na Slovensku, kde ho doprovázel se svými mic skillz MC Rhetma. Tentokrát se mikrofonu ujme vzácný host, který se v Čechách představil pouze jednou jako doprovod Roniho Size na památném mejdanu v X-ku v roce 1997:


Dynamite MC (Full Cycle / Reprazent - UK)

 MC Dynamite Magnetická brilance vokální gymnastiky MCho DYNAMITEa se začala utvářet pod vlivy reggae, hiphopu a ranné house music. Přes původní úmysl stát se dnb Djem se kvůli nákladnosti tohoto kroku rozhodl uchopit mikrofon a dobře udělal. V roce 1993 potkal svou crew poprvé, tenkrát mu Roni Size nabídl spolupráci při vystoupeních všech členů FC a brzy se ukázalo, že Dynamite doplňuje jejich sety lépe než třetí gramofon. Je jedním z mála MCs, kteří vědí, kdy mlčet a kteří kladou velký důraz nejen na dokonalé freestylové frázování ale i na textový obsah. Dlouholeté vystupovaní s bristolskou generací zafungovalo jako zapékací mísa a interpreti se dnes dorozumívají při vystoupeních téměř telepaticky. Jeho hlas známe především z tracku "Who told you" z posledního alba Roniho Size "In The Mode", autorský se podílel i na dalších skladbách jako "Hey DJ" nebo "Railing". V současné době pracuje na svém vlastním albu, kde by se měl uvést i s několika čistě hiphopovými tracky. Dynamite je výbušný. Model.
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
In Da Bush - DJ Die & MC Dynamite
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016