PARTYINFO

 

MEGA CLUB TECHNO 12

Datum konání:
26.07.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Sidecar (Roxy), Ladida (Beeswax), Nika 77 (Techno.cz)
special guest: Marco Lenzi (Eukatech, Molecular Rec./UK)
chillout: Hoffee, Tall

Popis:
laser by Overthere, video animation by Phase, lights by Technik, light show by LJ Technical
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Rozhovor s Marco Lenzim
Ahoj Marco. Tak jak jde život?

Děkuji za optání, velmi dobře. Jsem velmi zaměstnaný spoustou práce. Hodně cestuji, hraji po Evropě a v Jižní Americe a trávím taky mnoho času ve studiu. Momentálně se hodně koncentruji na vlastní produkci, mám pár rozjetých projektů, které musím ukončit. Taky se snažím zprovoznit společně s Damonem Vallerem z Electracomu webové stránky, na kterých by si lidé mohli kupovat samply a loopy pro vlastní tvorbu. Budu Tě informovat, až to bude běžet. A vedle toho všeho se musím taky starat o obchod s deskama...

V České Republice si již několikrát vystupoval, ale ještě nikdy si nehrál v Roxy. Jaké máš reference o tomto klubu?

Myslím, že jsem hrál u vás víc než několikrát, pokud si správně vybavuji, tak to bude asi podesáté. Pravda, ještě nikdy v Roxy, vždy jsem slyšel o tom klubu velmi dobré reporty, publikum je prý úžasné a přátelské a rádo si užívá. Zrovna včera jsem byl na večeři s Oliverem Ho, hrál tam minulý měsíc a říkal, že to bylo skvělé. Opravdu se těším.

Jaké techno si vlastně do Roxy nachystáš? Určitě dostáváš spousty novinek, whitelabelů a děláš si své dubplates...

Hraju klubové funky a groovy techno, rád uvádím publikum do pohybu a hrozně rád sleduji lidi, kteří tančí na mé sety, to mě opravdu rozjíždí. Vzhledem k tomu, že vlastním vinylshop, tak dostávám tuny whitelabelů a rád si připravuji dubplates ze svých nových nevydaných tracků, abych si ověřil reakce lidí. Nikdy si sety nepřipravuji napřed, prostě naplním kufry deskama a snažím se hrát to, co publikum chce.

Je sezóna velkých letních festivalů. Hraješ na některých z nich, nebo byl ses alespoň podívat?

Naštěstí jsem hrál někde jinde, zrovna když se konaly festivaly Homelands, Gatecrasher a Glastonbury, slyšel jsem o těch akcích spousty dobrých i špatných zpráv, ale abych byl upřímný, tak ty akce jsou mi ukradené, jsou na mě trochu moc. Jsou to korporátní marketingové události a věř mi, že akce v České Republice jsou mnohem lepší, lidé jsou tam upřímní...

A jaký je pro tebe rozdíl mezi hraním v klubu a na festivalech?

Rozdíl je ten, že na festivalech jsou obvykle tisíce lidí a není tam žádná interakce mezi DJjem a publikem, v klubech bývá méně lidí a dá se s nimi komunikovat skrze muziku.

Vlastníš proslulé labely Eukatech a Molecular Rec. Na jaké releasy se můžeme na obou labelech v přístí době těšit? A co tvá produkce?

Molecular je vyloženě můj label, kdežto u Eukatechu zastávám pozici A&R, vlastně rozhoduji o tom, které desky vydáme a budeme prodávat. Na labelu Molecular se chystá spoustu novinek: zrovna jsme vydali třetí pokračování ze série Loops, na kterém je 32 loopů od 16 různých interpretů jako Ben Long, Max Duley, Pacou, Toky, Olga a Josef, User a další. Pak vyjde můj nový track v brilantním remixu od Olivera Ho, před pár dny jsem to masteroval, testovací výlisky dostanu za pár týdnů, moc se těším...

Na Eukatechu nedávno vyšlo mé "The Loop of Love", který podpořilo mnoho DJů, na B straně je remix od Švéda Thobiase Von Hofstena, který se uvedl na Drumcode a patří mu label jménem Illegal Stockholm. Taky jsme vydali moc hezké dvojCD, je to kompilace různých interpretů z oblasti elektro/elektronika. Další singl na labelu bude "The Interrupted Journey EP" od Jamieho Bissmirea ze Space DJz. Jak vidíš, stále jedeme silně.

Cose týče mojí další tvorby, vydávám na labelu Audio v brzké době takovou zajímavou limitovanou edici. Právě jsem dokončil své první album, které vyjde v říjnu právě také na Audiu, myslím, že to album pro mnohé velké překvápko, je to směska stylů od funky přes ambient... nebudu prozrazovat víc, buď trpělivý...

Jak šlape poslední dobou Eukatech vinylshop na Covent Garden?

Obchod jede v pohodě, máme mnoho zákazníků, krám se velmi dobře ujal, lidé sem jezdí z celého světa. Jezdí k nám nakupovat mnoho celebrit, lidé jako Ritchie Hawtin, Space DJz, X-Press 2, Oliver Ho, Jeff Mills, Terry Francis, Danny Tenaglia a spousty dalších.

Už dlouho avizuješ webové stránky labelu Eukatech, ale zatím kde nic tu nic. Tak jak se situace má?

Stránky budou spuštěny v říjnu, měli jsme problémy s předchozími webdesignery, ale teď vše funguje, grafici a programátoři pilně pracují a slíbili mi, že v říjnu to můžeme spustit. Ale většinu informací najdeš taky na stránkách UCMG - hledej pod www.ucmg.co.uk.

Který styl teď hýbe Londýnem nejvíc a kam se to celé podle tebe řítí?

Momentálně začínají naprosto převládat breaky, lidi jsou trochu znudění z techhouse, stále stejné zvuky, jména, ale čím dál tím víc známých "komerčních" DJů začíná hrát funky techno, což je pro mě osobně dobrá zpráva, protože ten sound se snažím tlačit.

Jste dobří kámoši s celou Get Fucked crew, obzvlášť pak s Nilsem Hessem. Tahle veselá parta je v Praze velmi populární, nechystáte náhodou nějaké společné projekty?

Nils je můj spolubydlící. Bydlíme spolu už tři roky, máme malé domácí studio a je jasné, že občas pracujeme spolu, ale momentálně máme každý své projekty a málo času na ostatní věci.

Díky za rozhovor Marco a těším se na tento pátek v Roxy.
 
Dvanácté Mega club techno s Marco Lenzim Marco Lenzi

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Mega Club Techno
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016