PARTYINFO

 

BLACK DRAK STORY

Datum konání:
02.11.2002 - sobota
Místo konání:
Mnichovo Hradiště - Posilovna
DJs:
Tvyks, Dys-Martin, Lillou
Info:
http://www.eastbase.cz...
Popis:
dračí dekorace, show room Maxistore, shop Vinyl.cz, meeting s Techno.cz crew, dračí performance, fresh fruits refreshment
 
 
Lillou: "Vzrušovala mě představa odjet někam, kde nikoho neznám a nikdo nezná mě." Black Drak Story Tour
Tvyks: "Není třeba se vzdávat předem."
Tvyks v rozhovoru k Black Drak Story Tour říká: "Není třeba se vzdávat předem."
 
 Tvyks Naprosto obligátní otázka na naprostý začátek. Jak se to přihodilo, že se z tebe stal DJ Tvyks, co tě k housu přivedlo a kdy to bylo?

K housu jsem se dostal nějak přirozeně přes Radio Luxembourg a jeden pořad o taneční muzice na česko-slovenské stanici E+M. To byl přelom 80. a 90. let. V létě 1992 jsem se nachomítl na party ve Slovanském domě a tolik mě to chytilo, že jsem hned na podzim začal nakupovat desky. Počátkem roku 1993 jsem už zkoušel mixovat a svou první party jsem odehrál na jaře Na Petynce.

Kdysi jsi v jednom rozhovoru řekl, že jmenovat se DJ Ondřej by bylo divné. V poslední době DJs používají své občanské jméno a Elektromajk se dokonce "přejmenoval zpátky". Co ty na to? Nenapadlo tě, taky si to změnit?

Jasně, změnit jde vše. Dovedeš si představit, že bych někomu ulehčil jménem DJ Ondřej Řičica? Mám poněkud obtížnější jméno na výslovnost a myslím, že jméno měnit nebudu.

Živíš se prací DJe. To je super práce, ne?

Máš pravdu, je to víc než zajímavá práce a svým způsobem to jako práci nevnímám. Jsem šťastný, že dělám práci která mě baví, maximálně naplňuje a k tomu všemu ještě uživí.

Realizuješ se také jako hudební producent. Byl přechod z fáze "Tvyks jen DJ" do fáze "Tvyks DJ a producent" hodně těžký? Nebo to naopak byla zívačka?

Řekl bych, že jsem ještě stále v přechodu.

Na jednom ze svých tracků jsi spolupracoval s Hakanem Lidbo. Jak taková spolupráce probíhala a jaké to bylo?

Byla to velká zkušenost, za kterou jsem velmi vděčný. Být ve studiu s tímhle chlapíkem, je opravdu záležitost! Jeho tempo je neskutečné, za den udělá jednu dvě skladby komplet. My jsme nejdřív dávali dohromady nápady, poslouchali muziku a druhý den jsme začali, pozvali Alexe, který nahrál naši melodii na trubku a nazpíval i vokál a pak vše zaranžovali. Myslím, že vše proběhlo za dva tři dny, kdy Hakan mezitím vždy dopoledne spáchal něco vlastního. Hakan je velký talent a jsem rád, že se mu daří, letos třeba produkoval nové album kapele Yello.

Výsledkem vaší spolupráce byl singl Norr/Východ. Víš, jak je úspěšný?

Podle zpráv z Anglie se prodalo vše. Což je skvělé :)) Potěšili mne i ohlasy v cizině a u nás. Jsem rád, že si skladba našla své příznivce. A teď říjnu vychází Norr/Východ znovu u Paperecordings na kompilaci Splinter 5.

Dys-Martin se také věnuje skládání tracků. Uvažovali jste o spolupráci?

Uvažovali a nejen jednou, už jsme i něco naplánovali, snad se brzy dostaneme k činům!

Hraješ už docela slušnou dobu. Baví tě to pořád stejně jako v začátcích nebo je to už o něčem jiném?

Možná se budeš divit, ale hraní mě stále baví. Jsem ten typ člověka, který potřebuje dělat věci, které pro něj mají smysl a já ho v hraní vidím dnes a denně. Je to téměř nepopsatelný pocit, když cítíš, že muzika v lidech vyvolává emoce a zároveň se ti potvrzuje, že tvé úsilí má smysl. Navíc hodně cestuju, tak poznávám různá místa, různé lidi a mám možnost být tam, kde se něco děje. Samozřejmě, že doba je jiná a chodí i jiní lidé, ale pro mě je moc důležité, že se stále baví.

A co parties? Zažil jsi jich hodně a určitě ne všechny se povedly. Máš nějaký recept na to, co dělat v podobných případech? Jak zachránit atmošku?

Jediný recept je být sám v pohodě, uvolněný a každé hraní si užívat. Pokud se já nebavím, težko pobavím i ostatní. Rozhodně to není vždy zas tak jednoduché, ale není třeba se vzdávat předem.
 
Black Drak Story tour

Reporty

 
Black Drak Tour
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016