PARTYINFO

 

UNITED COLOURS OF AKROPOLIS

Datum konání:
25.04.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Raz Mesinai aka Badawi
Popis:
start 20:00
styl: ethno-elektro-beat z Blízkého východu
 
 
Profil Raz Mesinai aka Badawi
Profil izraeloameričana Raze Masinai aba Badawiho, který 25.4. vystoupí v paláci Akropolis.
 
Raz Mesinai se narodil v roce 1973 v Jeruzalémě v Izraeli smíšenému americko-izraelskému páru. Prvních dvacet let svého života strávil cestováním mezi Izraelem a New Yorkem. Už jako sedmiletý se seznámil s technikou blízkovýchodního bubnování -několik měsíců opakovaně pobýval v poušti na Sinajském poloostrově mezi beduíny a marockými židy, kteří ho učili hrát na různé druhy perkusí (darbuka, bendir nebo zarb). Později začal studovat i bicí nástroje používané v perské, indické, marocké a afro-kubánské hudbě. Mezi osobnosti, které jeho tvorbu nejvíce poznamenali patří legendární derviš Sufi Sheik Murshid Hassan a židovský vypravěč a hudebník Rabbi Schlomo Carlebach.

Svou první nahrávku vydal Raz Mesinai když mu bylo 18. Díky všem vlivům, které vstřebává a všem kulturám, které jej ovlivňují se jeho tvorba dá těžko zařadit do nějaké škatulky. Jeho tvorba aka Badawi (arabsky "muž pouště", beduín) se dá asi nejvíce definovat jako ethno-elektro-beat ve skladbách mixuje židovské a blízkovýchodní nástroje do elektronických ploch za patrného vlivu různých hudebních žánrů - hip hop, house, dub. Projekt Badawi má na kontě 4 alba. Poslední z nich "Soldier of Midian" vyšlo v roce 2001 ve vydavatelství ROIR. Ve stejném roce vyšla na prestižním americkém labelu Tzadik i deska "Before the Law" - nahrávka inspirovaná dílem Franze Kafky.

V současné době žije Raz Mesinai v New Yorku, kde se stal kultovní osobností tanečního undergroundu - remixuje, hraje jako DJ, natáčí pro vydavatelství Johna Zorna, hraje spolu s Herbiem Hancockem a Billem Laswellem nebo DJ Spookym.

Raz Mesinai obdržel v loňském roce jednu z cen festivalu Ars Electronica v rakouském městě Linz - jde o největší a nejprestižnější festival umění v nových médiích v Evropě.

Festival United Colours Of Akropolis pořádá Key Production, Hl. m. Praha a M.č. Praha 3 za spolupořadatelství Ministerstva kultury ČR a pod záštitou Informačního centra OSN v Praze.

Key Production, spol. s r.o.
Národní dům na Vinohradech
Náměstí Míru 9/820, 12000 Praha 2
Tel:+420/2/21596540, fax:+420/2/21596541
mail: info@keyproduction.cz
www.keyproduction.cz
 

Reporty

 
Raz Mesinai aka Badawi
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016