PARTYINFO

 

3G

Datum konání:
09.10.2004 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Umek (Recycled loops/SLO), Lucca (Acapulco), Roman Hyde, Miss Renny, Lautek, Raa.OTrance stage: Laydee Jane, De Luks, Petr Holman, ER, Ringo, Martin Gredner, Ian Blond3.up stage: Elvis, Kmín, Adam N
Info:
http://www.fabric.cz
hyde@centrum.cz
Line-up:
Main stage:

LAUTEK - 20.00-22.00
RAA.O - 22.00-00.00
LUCCA - 00.00-02.00
UMEK - 02.00-04.00
ROMAN HYDE - 04.00-06.00
MISS RENNY - 06.00-08.00
CLUBEVIBE - 08.00- ?

Trance stage:

ER - 20.00-21.30
IAN BLOND - 21.30-23.00
MARTIN GREDNER - 23.00-00.30
LAYDEE JANE - 00.30-02.30
DE LUKS - 02.30-04.00
PETR HOLMAN - 04.00-05.30
RINGO - 05.30- ?

3.UP stage:

ADAM N - 22.00-00.00
ELVIS - 00.00-02.00
KMÍN - 02.00-04.00
 
 
Rozhovor s Laydee Jane
Po delší pauze jsme opět vyzpovídali LayDee Jane, která hrála naposledy na narozeninách našeho klubu a nyní bude také na party 3G. Tato djka už hraje pravidelně ve více státech Evropy a tak jsme se tentokrát zaměřili na hudební scénu nejen u nás:
 

Ahoj Lucko. Nedá mi to se tě nezeptat, jak se ti líbilo na narozeninové party ve Fabricu a jak se těšíš na 3G?

Jééééé, kéž by takových akcí bylo více a to nejen v ČR !! Narozky ve Fabricu byly výborné, fakt jsem si to skvěle užila. Na té druhé stagei jsem vlastně hrála poprvé a skoro mi přišla lepší než ta přímo ve Fabricu. Určitě i proto, že tam nebylo takové horko, ale hlavně to byla změna. Ale slyšela jsem, že je Fabric předělaný, takže teď budu asi trochu žárlit :). Na 3G se opět moc těším nejen kvůli prostředí, ale také na své fanoušky a kamarády. Určitě jsem zvědavá na Umeka, kterého jsem ještě nikdy neviděla hrát.

Všimnul jsem si, že v ČR hraješ čím dál častěji. Jak to?

Těch důvodů je více. Trance v ČR zažívá momentálně opravdový bum a těch finančně dostupných djů, které české publikum zná, není zatím až tak moc, takže asi z tohoto důvodu dostávám více nabídek. Tento rok ještě budu hrát téměř na všech akcích, kam mě pozvali, ale od nového roku bych v ČR chtěla hrát jen 2x do měsíce, aby té L.Jane nebylo už zase moc :)

Každý už asi ví, že žiješ ve Švýcarsku, takže by se dalo logicky předpokládat, že nejčastěji hraješ tam, ale v tvém Diary není žádný takový termín?

Ve Švýcarsku je v současnosti nevídaná krize v taneční scéně, která zde téměř zanikla !! Těch důvodů je více a ne všichni se na nich shodnou, ale podle mě to zlikvidovala politika, kterou zde promotéři a djs mezi sebou vedou. Já ve Švýcarsku hraju pořád, ale právě kvůli této politice nezveřejňuji na svých stránkách, kde hraju. Nedostatek bookingu mají v CH téměř všichni djs a toho hodně využívají promotéři, kteří si kladou stále více podmínek i co se týká exklusivity. A jeden z dalších důvodů proč krachla švýcarská scéna je, že promotéry se v posledni době stávali djové a ti zase zavedli systém: "…ty budeš hrát u mě jen když já budu hrát u tebe…" nebo: "…když chceš hrát u nás, tak nebudeš hrát tam, protože my se s nima nemamáme rádi..." Přestali se dívat na kvalitu, na to co vlastně chtějí lidi a na to, že party je také o zábavě a ne jen o zisku. Když už třeba Dj Energy má jen 3-4 bookingy do měsíce, tak to asi o něčem vypovídá. Doufám že promotéři v ČR budou chytřejší .

A co tedy lidi ve Švýcarsku o víkendu dělají?

V našem kantonu Bern chodí hlavně na barové festivaly, kde se občas hraje i trance. To jsou akce převážně v pronajatých sportovních halách nebo v obřích stanech, kde je postaveno třeba 10 barů a hraje se tam hlavně charts hudba. Tyto festy odrovnaly skoro všechny diskotéky i kluby. Jediné co je ještě konkurence schopné, jsou akce zaměřené na Hip-Hop. Ale občas se najde někdo odvážný, kdo ještě zkusí akci s trance nebo techno, ale těch je čím dál méně. Co se týká klubů, tak ještě jich pár zbylo, jako třeba MAD v Lausanne, ale jinak je to momentálně o ničem. Nějaká asociace promotérů, o kterou se pokoušeli v ČR, by asi tady byla na místě, ale to je zřejmě jen utopie.

Takže se budeš stěhovat do Čech?

Zatím určitě ne. Já se teď soustředím na produkci a do budoucna bych chtěla hrát častěji v Německu, Holandsku, Polsku a samozřejmě také v Čechách. Ve Švýcarsku mám residentní hraní v klubu MAD a k tomu občas hraju i na nějaké té speciální akci. A co mě zde ještě drží, je spolupráce s djem Pure, který si postavil nové studio, kde mám pro sebe hodně prostoru.

Zmínila jsi Polsko, které také od Ostravy není daleko, víš něco o tamní taneční scéně?

Moc toho nevím, ale Polsko mě neustále překvapuje! Jejich scénu zatím znám jen povrchně. Ale ty kluby co tam maj, to je něco neuvěřitelného. Třeba Ekwador, kde mimochodem budu hrát týden po Fabricu s djem Johan Gielen, má kapacitu asi 9000 lidí. Viděla jsem video a svojí atmosférou se vyrovná klidně i BCM na Mallorce, nebo Amnesii na Ibize. Jen s tím rozdílem, že funguje po celý rok a pořád je tam prý plno !! Také se v Polsku pořádá Creamfields nebo Mayday, mají tam svojí polskou verzi VIVA a spousty radií, kde se hraje taneční hudba. Jen ty silnice tam, to je tedy síla J Rozhodně je Polsko velmi zajímavé a baví mě ho poznávat.

Vraťme se tedy zpět do České Republiky. Jak na tebe působí "česká scéna"?

To je častá otázka J. Myslím že v Čechách už je také ten největší bum taneční scény pryč, ale rozhodně zatím není v krizi. Podle mě je teď doba, kdy se dostala do puberty a neví roupama coby J Musí se teď rozhodnout, jakým směrem půjde dál a jestli v jejím dospělém věku bude více koukat na peníze, nebo na zábavu. Rozhodně bych ráda něco vzkázala těm, kterých se česká scéna týká: Pořadatelům, aby se více dívali na kvalitu djů, než na jejich jméno a také to, aby se více zajímali o to co chtějí návštěvníci, kteří je víceméně živí. Návštěvníkům aby si uvědomili, že na party nejdou dělat zázraky a že je to i na nich, jestli na party bude zábava nebo ne. Djům bych ráda vzkázala, že zdravá konkurence je dobrá věc, ale nesmí to přecházet v naschvály a nenávist. A mediím, aby se snažili nepodléhat tlakům finančně silných subjektů, zbavili se předsudků a snažili se být maximálně objektivní, aby nesklouzli příliš do bulváru. A všem zainteresovaným bych ráda vzkázala, ať to dělají profesionálně, ale neberou to až tak přílš vážne, protože jsou důležitější věci v životě.

No a co by jsi vzkázala návštěvníkům Fabricu?

Především aby zůstali tak v pohodě jako jsou a aby i nadále podporovali Fabric, který se jim za to určitě odmění, že? No a že se můžou spolehnout, že tuhle sobotu opět zapomenou na své všední starosti a jak říkají Poláci, bude to "jazdaaaaa" :))))) Moc se těším...

 
Biografie LayDee Jane Rozhovor s Luccou Speciální soutěž o podepsanou desku Freedom od Luccy Rozhovor s Umekem

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z 3G od Romana
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016