PARTYINFO

 

ZEN

Datum konání:
20.11.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Omid aka 16 B (Yoshitoshi, UK), Rai & Joel Einhorn (Roxy booking)
chill-out: Lillou & Airto
Popis:
lights & laser by Wild Music, videoprojection by mimo.tv
Line-up:
22:00 - 01:00 Rai
01:00 - 03:00 Omid aka 16B
03:00 - 06:00 Joel Einhorn

chill-out: Lillou & Airto
 
 
Omid 16B Omid aka 16B na Zenu
Anketa - Omid aka 16B vs. DJs
Na listopadový Zen zavítá v rámci světové Yoshitoshi tour DJ a producent Omid Nourizadeh aka 16B.
 

RaiSlyšel jsi ho již jako DJe?

Vectif: Ještě jsem ho neslyšel, ale o něm jsem toho již slyšel poměrně dost. Obzvláště pak o jeho prvním pražském Roxy vystoupení, kam přiletěl odkudsi z Ruska v řádně veselém stavu J. Nicméně o jeho kvalitách nemůže být pochyb.

Rai: Na živo již dvakrát a několik setů ze záznamu. Ten kdo mne zná, ví, že 16B je již hodně dlouhou dobu můj velký favorit. Již v době kdy nedělal prakticky nic jiného nežli deephouse,
jsem ho měl moc rád.

Dave FishDave Fish: Osobně jsem ho jako DJe  ještě neměl možnost zažít, avšak slyšel jsem o jeho setech samá superlativa. Pokud jsou tak emotivní, jako tracky které znám, musí to být zážitek.

Spaceboss: Na živo jsem ho neslyšel, ale jeho sety, které se mi průběžně dostávaly do rukou, stály pokaždé opravdu za to. Omid má neskutečně vytříbený vkus a jeho specifický deep-sexy-groove-funky sound musí rozhýbat snad úplně každého.

Tazz: Ano slyšel, nemohl jsem si přece nechat ujít jeho minulé vystoupeni na Zenu, které bylo opravdu super! Je to skvělý člověk a super DJ, který lidi baví. Nemohu opomenout jeho producentskou tvorbu, která mi moc sedí.

WegaBo.Dan: Měl jsem možnost zahrát si s nim diky absenci Joela na březnovém Zenu. Pak jsem ho slyšel ještě na Free Mondays, když se mu tady "nějak překvapivě" zalíbilo a  prodloužil si návštěvu v Praze. Mám i několik setů staženejch a musím říct, že jeho hudební záběr jako DJe
je neskutečně veliký. Nikdy nemůžete tušit jakej bude jeho set, ale vždycky se můžete těšit, že to bude super namixovaná jízda nabušená taneční energii.

Wega: Slyšel jsem ho zatím pouze jednou a to mě teda velice potěšilo, ale těžko ho můžu z jednoho setu jako DJe hodnotit, znám ho spíš více jako výborného producenta.

Airto: Bohužel jsem ho hrát ještě neslyšel. V obou případech kdy v Roxy hrál jsem neměl čas si ho jít poslechnout.

Martin Gredner:  Bohužel ne live, ale z jednoho setu, který jsem získal z internetu. Podle mého názoru je přeborník na deep progressive sound – je zkrátka nezaměnitelný.
 
Omid je též výborným producentem. Vlastní Labely Sex On Wax a Alola. Je pevnou součastí Labelu Yoshitoshi, patřícímu světoznámému duu Deep Dish. Jaký je tvůj oblíbený Omidův singl či remix ?

Vectif (ten bez šupin...)Vectif:  Mám toho od něj docela dost, ale jména ti neřeknu, nejsem v tom nejlepší. K jeho reputaci budiž přičteno, že ho dnes zastupuje agentura Bulit Booking, která zastupuje právě zmiňované Deep Dish.

Rai: Tak těch je opravdu moc. Z posledních přímo 16B releasů určitě „Inbetween you choice“, kterou do teď velmi rád hraji.

Dave fishDave Fish: V mém kufru se na velmi dlouho zabydlel singl Escape, respektive Disc 2 s remixem Francisca Saviera, který vyšel na labelu Hooj. Jedná se o velmi temný psychedelický progressive, kterým jsem po určitou dobu vrcholil své sety, když byla nálada na ponuro a tvrdo. Co jsem měl možnost slyšet, jeho produkce by se dala označit za nebývale pestrou a rozmanitou, skoro k neuvěření, že tento producent vydal i  pohodové a vyklidněné skladby.

Spaceboss: Přiznám se, že jeho starší věci zase až tak moc dobře neznám. Z těch o něco čerstvějších se mi nicméně nejvíc líbí asi singlovka Doubt a dále pak remix pro newyorskou dvojku Creamer/Stephane K - "I Wish You Were Here".

TazzTazz: Můj oblibený singl od Omida je stále „Inbetween Your Choice“, který vyšel na jeho labelu Sex On Wax. Je to sice už starší věc, ale mě k ní prostě pořád něco táhne...

Bo.Dan: Je jich víc a už se pár let nestalo, že by u mě v kufru nebylo aspoň několik tracků od Omida. Nyní preferuji „Depecháky“ „Enjoy the silence“ v remixu 16B a „Pete Moss - Strive to alive“ taktéž v 16B remixu. Oba tracky jsou super a proto je hraju (:

Wega: Mezi moje oblíbené kousky stále patří remix pro Halo Varga – Future (16B remix) (HOOJ)

AirtoAirto: Nejvíc mě baví skladba “Plain heaven“, která vyšla před deseti lety na holandské značce Forbdiden planet. Zajímavé je, že tento singl vydal Omid pod pseudonymem Pre 4, který už nikdy jindy nepoužil a i výsledný zvuk písně je naprosto odlišný od jeho tvorby. Dále mě hodně bavily věci, které vydával jako Changing shape.

Martin Gredner: Jednoznačně starší kousek „Escape – Driving To Heaven“, také projekt „Changing Shape – Behind The Face EP“.

Omid má též za sebou již několik řadových alb pod různými nicky. Slyšel jsi nějaké?

SpacebossVectif: Album nemám, mám jen singly. Všechno dobrý, oblíbený mám nějaký velmi starý singl na Alole, ale na jméno si zase nevzpomenu, vím jen, že v názvu jedné ze skladeb je slovo „Horse“…tedy tušímJ Každopádně raději mám tu druhou stranu.

Rai: Pokud vím udělal tři. Všechny jsou výtečná. Snad jen album, které udělal pod nickem „16milion Dollar Man“, je na mne až moc temné... to je ale nálada, kterou pod tímto nickem vždy prezentoval.

Dave Fish: Je dost možné, že jsem nějaké slyšel, ale jelikož neznám všechny spojení na pseudonym 16B, nevěděl jsem, že se jedná o Omida.

Bo.danSpaceboss: Slyšel jsem "How to live a 100 years", což je podle mě jedna z nejoriginálnějších houseových desek roku 2002.

Tazz: Žádná jeho alba jsem zatím neslyšel a vím, že jsem udělal chybu..

Bo.Dan: Jistě, vlastním starší „psycho“ album, které vydal pod nickem „16million Dollar Man“ a jmenovalo se to „The Wich/Wich Equation“. Tracky na tom albu jsou hodně monstroozní, takže jsem měl v té době málo příležitostí k testování na lidech, avšak když jsem se k nějaké té skladbě propracoval, že jsem ji mohl zahrát, tak to vždycky stálo za to a lidi pařili jako o život. Ještě mám v archivu od 16B album „How to live 100 years“, které je hodně pestré a rozmanité. Najdete tam věci od chill outu, přes deep house až k  tvrdším věcem. Obě dvě alba mě baví ještě do teď a občas, když si myslím, že by se nějaká ta skladba mohla během večera zahrát, tak si ji rád přibalím do kufru.

Martin GrednerWega: Bohužel, zatím ne.

Airto: Znám pouze dvě alba 16B. To první, „Sounds from another room“ z roku 1998, mě hodně ovlivnilo a v té době patřilo k tomu lepšímu co deep house nabízel. Druhé album „How to live 100 years“ mě příjemně překvapilo, protože už jsem neočekával od Omida nic jiného než progressive, ale on dokázal poskládat stylově různorodou desku na skvělé úrovni.

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Víkend s Omidem
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016