PARTYINFO

 

ZEN

Datum konání:
20.11.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Omid aka 16 B (Yoshitoshi, UK), Rai & Joel Einhorn (Roxy booking)
chill-out: Lillou & Airto
Popis:
lights & laser by Wild Music, videoprojection by mimo.tv
Line-up:
22:00 - 01:00 Rai
01:00 - 03:00 Omid aka 16B
03:00 - 06:00 Joel Einhorn

chill-out: Lillou & Airto
 
 
Omid 16B
"Někteří DJové a producenti drží prst na tepu doby, však Omid 16B tím tepem je. Hudba mu proudí žilami!" Lesley Wright, DJmag
 

Omid Nourizadeh aka Omid 16B hudbou žije. Je pro něj jako kyslík a i proto tento člen světové DJské i producentské špičky a majitel tří labelů (Alola, Disclosure, Sexonwax) svou vášeň šíří od Anglie po USA, od Evropy až po Asii a Austrálii. Jeho fanoušky jsou ikony jako Sasha, Danny Tenaglia, François K, David Morales, John Digweed či Danny Howells, ovšem stejně důležití jsou pro něj lidé na parketu. A tak jim servíruje neuvěřitelné sety, přelévající se od sexy tribal houseu až po temné, emotivní techno - každý set postavený tak, aby přinesl publiku to nejlepší.

U tohoto londýňana s perskými kořeny se umělecké nadání projevilo velmi brzy. Inspirován Hendrixem, The Cure, Depeche Mode, ad. začal ve 14 hrát na kytaru, v 15 se naučil na bicí a basu a v 17 z kapely odešel. Hudebními chutěmi totiž začínalo býti "spíše dance než rock, spíše loopy než slova a spíše tracky než písně".
Hned jednu z prvních skladeb, okouzlující "ORN - Snow", mu zaštítilo BMG. Debutové album "Sounds From Another Room" (1998) bylo skvěle přijato a singl "Water Ride" se stal velkým hitem. Další album následovalo pod přezdívkou "16 Million $ Man" a tím zatím posledním je prvotřídní eklektický počin "How To Live 100 Years" (2002). Singlů vydal mnoho, však kvalita je vždy spojuje. Remixoval umělce od The Cure přes Gus Gus a Danny Howellse až po Françoise K. Jeho Essential New Tune (dle Pete Tonga, Radio1) "The Decision (Small Town Boy)" právě boří světové parkety a úspěch se čeká i od remixu "Depeche Mode - Enjoy The Silence". V září vyšel Omidem namíchaný díl známé Yoshitoshi série "In House We Trust", s Mr. C (The End) pracuje na novém projektu a čeká nás i nový Sexonwax mix od The Idiots (Omid 16B, Desyn Masiello, Leon Roberts).

Taneční scéna by nebyla tím, čím je, bez nasazení a vášně lidí jako Omid 16B. Ať skládá "killery parketů" či rozjíždí párty, je Omid srdcem a duší undergroundu.

 
Omid aka 16B na Zenu Anketa - Omid aka 16B vs. DJs

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Víkend s Omidem
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016