PARTYINFO

 

TECH-HOUSE.CZ NITE - BIRTHDAY EDITION

Datum konání:
04.06.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Asad Rizvi (Reverberations, Uk), Pat Heart (Couleur 3, Fr), Brady, Drahota (25th Birthday!!! ), Jim Felli (Stupendous Music, Usa), Blond, Next (Tech-House.Cz Djs), Vik (Fosny.Cz), Brian (Mecca.Cz), J-Cob (Bukanyr.Cz), Ghandi (Spiritual.Cz)
Info:
http://www.tech-house.cz
Popis:
vstup zdarma, start 20:00, konec 08:00
Line-up:
21:00 - 22:00 jim felli
22:00 - 23:00 brian
23:00 - 00:00 ghándí
00:00 - 01:00 vik
01:00 - 02:00 pat heart
02:00 - 04:00 asad rizvi
03:00 - 04:00 drahota
04:00 - 05:00 brady
05:00 - 06:00 next
06:00 - 07:00 blond
07:00 - 08:00 j_cob
 
 
Speciální vydání Tech-house.cz nite
Vážení přátelé, tak jako každý měsíc pro vás pravidelně připravujeme naše "THCZ nites", tentokrát se můžete těšit na její speciální narozeninovou edici, kde se představí opravdu speciální host z UK!
 

V čem bude speciální?

Jednak v počtu hostů, celkem se jich totiž vystřídá rekordních 11. V počtu zahraničních hostů, celkově 3. Drahota s Bradym slaví 25 let existence na této planetě. Díky Vašemu hlasováni v anketě na webu tech-house.cz, kde jste hlasovali, kterého z vybraných DJs byste nejraději viděli v ČR, zvitězila hvězda světového formátu pan  Asad Rizvi!

Proč přijít?

  • Asad Rizvi přijíždí do Prahy po 4 letech na vaše přání, Tech-house.cz  realizuje!!!
  • Večirek THCZ nite s narozeninovou příchutí.
  • Dozvíte se o dalším připravovaném večírku, který proběhne následující týden.
  • Vstup pro každého ZDARMA!
  • 12 hodin muziky non-stop!
  • Následná afterparty v klubu Leclan, kde zahraje opět Asad Rizvi, tentokrát svůj morning set!
  • Protože je to ten nejlepší house večírek široko daleko!

Tak neseďte doma a přijďte se bavit! Budete se bavit, tak jak nikdo další v Praze!


Asad Rizvi - dj a producent

- v současné době působící v Londýně, který je dobře známý příznivcům kvalitní klubové hudby i v našich končinách (v Praze byl k vidění na noci Shake v Roxy a dále v klubech Radost FX a Studio 54), vydal po sedmi letech, kdy je nedílnou součástí klubové scény, svou první oficiální mixovanou kompilaci - "Asad Rizvi presents Silverlining Exposures". Je to opravdu skoro neuvěřitelné, že za celou tu dobu nevzešlo z Asadova labelu nebo na jakémkoliv jiném vydavatelství jeho vlastní oficiální mix cd (nepočítáme-li kompilaci "Fine House Music", která se ovšem prodávala pouze jako příloha klubového magazínu JockeySlut). Tento rok jsme se tedy nakonec dočkali - Asad na svém britském labelu Reverberations vydává 14 skladbovou mixovanou kompilaci, na které nám prezentuje jak své nejlepší produkční práce, tak remixy, které v průběhu let stvořil ve svém studiu.

Celou, více jak sedmdesátiminutovou, kompilaci lze charakterizovat jako mix techhousu, deephousu a nechybí ani výrazné prvky progressive (nejvíce slyšitelné v pátém tracku od Dark Male - "Nightlife"). Asad je opravdu zkušený dj a svůj mix si poskládal více než znamenitě. Rozjezd je ve znamení tracků, které jsou poměrně deep (skladbu "Smiling At The Sun" střídá o něco svižnější Silverlining - "Fill The Gaps" a do pořádných obrátek to potom roztočí Haris & Dedan..), ale postupně se set stává více a více zajímavějším a také tanečnějším a někde v polovině mixu začíná Asad cd zpestřovat ještě příjemnými vokály (Impossible Beings - "Too Late" s andělským zpěvem Sarah Swinwood).

Několik posledních skladeb na kompilaci dostává set zase zpět do poklidných vod, přemýšlivé nálady a relaxační polohy. Perličkou je potom závěrečný track - "Loose In Your Mind" od Doodlebug (samozřejmě v Asadově remixu), který se sice tak trochu vymyká celkové koncepci mixu, ale na druhou stranu je to více než podařený báječně upliftingový závěr (hřející vokál v kombinaci s neskutečně euforickou melodií a uchu lahodícím breakbeatem).

Co je třeba pochválit na "Silverlining Exposures" v každém případě, to je naprosto excelentní technika Asadova mixingu. Asad si s jednotlivými přechody mezi skladbami zřejmě opravdu vyhrál a pochybuji, že se vám ve většině případů bez pozorování displeje vašeho cd playeru podaří poznat, kdy jeden track končí a druhý začíná. Mixy jsou naprosto precizní a ukázkové, něco tak podařeného jsem už opravdu dlouho neslyšel!

Pokud se podíváme na výběr nahrávek, tak zde najdeme hned několik Asadových vlastních kompozic a to buď pod jeho vlastním jménem (skladba "Smiling At The Sun"), případně pod pseudonymy Silverlining (nahrávky "Fill The Gaps" a "Precision Spanner") nebo Impossible Beings (track "Too Late" - jinak jde o seskupení, jehož součástí je kromě Asada ještě jeho kolega Ravi Mc Arthur). Ostatní skladby, které Asad přímo neskládal, jsou alespoň uvedeny v jeho remixech, který si vždy drží vysokou laťku kvality, pod níž nikdy nesklouznou. Skladby Asad vybíral z období let 1997 - 2002, přičemž většina použitých nahrávek je z letošního roku a rozhodně nemusíte mít strach, že by starší tracky zněly nějak archaicky, Asad totiž vyselektoval skladby, které lze bez nějaké nadsázky označit jako nadčasové.

Přestože byla kompilace sestavována jako celek, tak z ní přeci jen vystupuje hned několik výraznějších a "hitovějších" tracků. Kromě již zmiňovaných skladeb od Dark Male ("Nightlife"), Impossible Beings ("Too Late") nebo závěrečného eposu pánů Cokera a Blaka (Doodlebug - "Loose In Your Mind") je to třeba ještě devátá skladba "Play On" od The Deal (trochu tajemně znějící záležitost se silným tanečním základem) nebo "Emancipation" od The Mingers (za tímto projektem najdete kromě Mika Parsonse a Dava Cokera ještě Timmyho S - jejich nahrávka je naprosto okouzlující s hypnotickou melodií a zaefektovaným vokálem).

Při poslechu "Silverlining Exposures" si na své přijdou jak příznivci Asadových vlastních labelů - Wrong a Reveberations, z kterých je zde několik nahrávek, tak vyznavači dalších proslulých a prestižních vydavatelství jako jsou Groovetech, The End, Laus nebo Defender.

Podrtrženo a sečteno. Dlouhé, téměř sedmileté, čekání na Asadovu první oficiální mix kompilaci se opravdu vyplatilo a za tímto cd je opravdu slyšet a cítit velký kus poctivé práce. Kompilaci "Asad Rizvi presents Silverlining Exposures" mohu s klidným svědomím doporučit všem, kteří si rádi poslechnou pohodový, lehce taneční a precizně namixovaný set, který se pohybuje v mantinelech techhouse/deephouse/progressive.

"Asad Rizvi presents Silverlining Exposures" je nejen ukázkou dokonalého djingu, ale zároveň je to i cd, které vám představí to nejlepší z Asadovy dlouholeté tvorby (produkce, remixy) a to je už myslím dostatečný důvod k tomu, proč se po této kompilaci poohlédnout!

Kompilace "Asad Rizvi presents Silverlining Exposures" je k dostání i v České republice a to díky společnosti Maximum Underground - www.maximum.cz, u které si toto cd můžete již nyní objednat.

Asad Rizvi presents Silverlining Exposures (Reverberations/Maximum Underground)

01. Asad Rizvi - Smiling At The Sun (2002, N.E.W.S.)
02. Silverlining - Fill The Gaps (2002, Wrong)
03. Haris & Dedan - Electro Oro (Asad´s Silverlining Boogie Dub) (2002, Laus)
04. Silverlining - Precision Spanner (1999, Wrong)
05. Dark Male - Nightlife (Asad´s Silverlining Remix) (2001, Groovetech)
06. Shuffle Heads - Roll Call (Asad´s Silverlining Remix) (2002, Fremont)
07. Impossible Beings - Too Late (Too Latex Dub) (2002, The End)
08. Cut Lab - Loudkissin (Asad´s Silverlining Smooch) (2002, Big Chief)
09. The Deal - Play On (Asad´s Silverlining Gilded Replay) (2002, Defender)
10. Dog with the Groove of Lights - G-Spoot (Asad´s Silverlining Remix) (2002, Key-Energy)
11. TJR Feat. Xavier - Just Get Better (Asad´s Silverlining Dub) (2000, Multiply)
12. Player One - Here & Now (Asad´s Silverlining Remix) (1997, Reveberations)
13. The Mingers - Emancipation ( (Asad´s Silverlining Remingification) (2000, Surreal)
14. Doodlebug - Loose In Your Mind (Asad´s Silverlining Remix) (2000, Abnormal)

Součástí taneční scény je nyní 25letý Asad Rizvi od roku 1995. Za sebou má více jak 40 releasů a v rámci svých dj tour procestoval již prakticky celý svět. Asad už byl označen jako "new school hero" v magazínu Muzik v roce 1998, "Producer for 2000" v Mixmagu nebo "DJ for 2000" v časopise The Face.

Jeho tvorba zahrnuje vlivy různých zemí, kterými v mládí prošel a také jsou v ní cítit různá hudební pozadí. Asad se o hudbu zajímal vážně již od svých 13 let a v roce 1995 s dnes již legendárním producentem Ianem O'Brienem vydal vinyl "Memory Tree". Tomuto singlu se okamžitě dostalo nadšené podpory od djs a novinářů z celého světa. V řadě článků tato skladba sklízela skvělé recenze včetně titulu singl měsíce. V té době začal Asad také s djingem na několika místních pirátských stanicích a o několik let později měl za sebou již účinkování v nejvyhlášenějších klubech světa...

Za 7 let působení na tanečních parketech si tento hudebník získal pověst skvělého producenta a to pro jeho různorodost a maximálně propracované dynamické nahrávky. Asad vydává hned pod několika pseudonymy a s jeho tracky se můžete setkat na labelech jako jsou The End, Loaded, Visitor, Surreal, Wiggle, stejně tak jako na jeho vlastních - Wrong a Reverberations. Později se Asad spojil s dalším talentovaným producentem - Nathanem Colesem (Get Fucked) a jejich nahrávky, které vydávali pod pseudonymem Two Right Wrongans, se mimo jiné objevily na kompilacích Global Underground (od Dannyho Tenaglii a Anthonyho Pappy). Label Reverberations a produkční team stojící za tímto vydavatelstvím tvoří kromě Asida ještě jeho dobří přátelé - Ravi McArthur, Tom Gillieron a Charlie Inman. Label Reverberations je již dlouhá léta zárukou opravdu kvalitních releasů a jako jeden z mála se může pochlubit podporou od tak různorodých djs jako jsou např. Terry Francis, Gilles Peterson, Adam Freeland, LTJ Bukem nebo John Digweed.

Spolu s přítelem Ravi Mc Arthurem nahrává Asad také několik let pod přezdívkou Impossible Beings na Mr C-ho labelu End Recordings. Ačkoliv Impossible Beings vydali jen pět vinylů, tak si získali velký respekt a je již netrpělivě očekávané album tohoto seskupení, které bylo nahlášeno na konec letošního roku. Album prý bude obsahovat celou řadu hostů - instrumentalistů a také vokalistů, mezi které bude patřit například i Kirsty Hawkshaw (Opus 3). Deska také překvapí všechny Asadovy příznivce, kteří ho znají pouze z jeho housové stránky.

To ale nejsou zdaleka všechny projekty, v kterých Asadovo jméno figuruje. V roce 1999 Asad a Charlie Inman pod hlavičkou jazzem ovlivněného projektu Appleheadz našli domov u brightonského labelu Loaded Records. Jejich společný singl "Hold your Turtles", který vyšel v roce 2000 se dostal až na první příčku prestižní buzz chart magazínu DJ.

Dalším významným krokem v Asadově kariéře je jeho mixovaná kompilace "Fine House Music", která se jako příloha magazínu JockeySlut dostala k 30.000 posluchačům.

Asadovy sólové práce najdete také pod jeho dalším pseudonymem - Silverlining, který patří zřejmě k neznámější z jeho produkcí. Tento projekt se zaměřuje na trochu více temnější materiál, ovšem stále nezapomíná na výrazné taneční vyznění. Skladby projektu Silverlining najdete v katalogu vydavatelství jako jsou Tag, Eukahouse, Tektite nebo japonského Ing Recordings. Singl Silverlining - "Precision Spanner" (label Wrong) slavil v roce 1998 velký úspěch v magazínu Muzik. Pod tímto jménem udělal Asad také mnoho zajímavých remixů, např. pro old-skool hip-hopera Kurtise Blowa nebo projekt Killer Loop, za kterým se neskrýval nikdo jiný než Mr C a Layo Paskin.

Asad je díky své všestrannosti opravdu vyhledávaným djem a pravidelně je vidět na nejvyhlášenějších klubových nocích v Británii (kluby Fabric, The End..), kromě toho má v Londýně také své vlastní Reverberations party. Za sebou má Asad turné po Evropě, Novém Zálandu, Brazílii, Mexiku, Japonsku, USA a Kanadě.

Rok 2002 je pro Asada opravdu rušný. Kromě mix cd pro jeho vlastní label Reverberations, na které jsme vám přinesli recenzi a které zahrnuje jeho nejoblíbenější produkce, pokračuje tento talentovaný dj a producent ve vydávání svých nahrávek na labelech The End, Loaded, Visitor, Wrong..., podniká turné po Evropě, Asii, Severní a Jižní Americe a těšit se můžeme na již zmiňované album jeho projektu Impossible Beings.

autor: spaceboss

Diskografie (řazeno chronologicky od roku 1995)

MEMORY TREE - "Dual" - Re:verb
SPOOK IN THE HOUSE - "Beginning to End" - Pentagon
CARBON UNIT - "Cyclic Clip Clop" - Chemical Honey
UNTITLED PROJECT - "Deep Blue" - White label
THE CLUMPS - "Blackout" - Re:verb
MEMORY TREE VS. WIDEO KIDS - "Satellite Spy" - Pentagon
RE:VERB - "Sunset over Brixton Beach" (Underground UK comp) - Kickin
ASAD - "Glad to be of Assistance" - Chemical Honey
SPOOK IN THE HOUSE - "Surf's up" - Pentagon
SPOOKIN' THA HOUSE - "Trapdoor" - Reverberations
APPLEHEADZ - "If you were a cat, you'd follow me" - Reverberations
IMPOSSIBLE BEINGS - "Greasy Kittens" - The End
SPOOKIN' THA HOUSE - "Dissolve EP" - Reverberations
TWO RIGHT WRONGANS - "Not Quite Right EP" - Wrong
SILVERLINING - "Easy Living" - Eukahouse
IMPOSSIBLE BEINGS - "Monday Night Receptionist" - Shaft
SILVERLINING - "Pearl Divers EP" - Wiggle
TWO RIGHT WRONGANS - "Pete's Thong" - Wrong
APPLEHEADZ - "Moontan EP" - with Killer Loop remix - Reverberations
IMPOSSIBLE BEINGS - "Sunset over Brixton Beach" - with Terry Francis remix - Soap
SILVERLINING - "Breezin' Thru..."/"Quick Scrub" - Wrong
IMPOSSIBLE BEINGS - "RazzleMania"/"Come with the Imbiss" - The End
SILVERLINING - "Present Eventualities EP" - Tag
SILVERLINING - "Precision Spanner" - Wrong
IMPOSSIBLE BEINGS - "Back to the Imbiss"/"Women's Rugby" - The End
BLUEGOOSE VS. SILVERLINING - "Taken Over" - Surreal
SILVERLINING - "The 100 Year Wait" - Kickin
APPLEHEADZ - "Hold your Turtles" - Loaded
SILVERLINING - "Don't forget your ambdo-knyper" (on "Second Array") - Tektite
TWO RIGHT WRONGANS - "Sorry mate you've got the Wrong House" - Wrong
IMPOSSIBLE BEINGS - "Special Brew Chic" (on Subterrain 100% Unreleased) - The End
SOUTHERN COMFORTERS - "Quick, call the King" - Reverberations
TWO RIGHT WRONGANS - "Sorry mate you've got the Wrong House" remixes - Inversus
SILVERLINING - "Transition" - Ing
ASAD RIZVI - "Smiling at the Sun" - Visitor

Remixy:

NUMBER CRUNCHER - "Open" - Asad remix - Chemical Honey
MAD DOG REFLEX - "Wanted" - Asad remix - Chemical Honey
PLAYER ONE - "Here and Now" - Asad remix - Reverberations
KILLER LOOP - "Broken" - Asad remix - The End
BICYCLE THIEVES - "D-Lock" - Impossible Beings remix - Urban Decay
THE FOG - "Been a Long Time" - Asad Rizvi & Chris More rmx. - Pukka
PRIMITIVE - "Primitive Urges 3" - Appleheadz remix - Primitive
DOODLEBUG - "Loose in your Mind" - Silverlining remix - Abnormal
KURTIS BLOW - "The Breaks" - Asad Rizvi's Silverlining breakdown - Eukahouse
BIOLOGICAL - "Good ole Love" - Silverlining remix - EC
THE MINGERS - "Emancipation" - Silverlining remix - Surreal
TJR FEAT. XAVIER - "Just Gets Better" - Silverlining remix - Multiply
REACTOR MUSIC - "Holes in Space" - Two Right Wrongans remix - Wrong
REV - "Up in Smoke" - Silverlining remix - Ing
BIG BEN'S HAIRY - "Bi-Sickle" - Impossible Beings remix - Visitor
DARK MALE - "Nightlife" - Asad's Silverlining remix - Groovetech
LEN LEWIS - "Paradise People" - Poodle
THE DEAL - "Play On" - Influence
SHUFFLEHEADS - "Roll Call" - Fremont

CD kompilace:

VARIOUS ARTISTS - "Fine House Music" - Mixed by Asad Rizvi - Loaded/Jockeyslut
ASAD RIZVI presents Silverlining Exposures - Reverberations

Budoucí releasy

APPLEHEADZ FEAT. DANIELLE - "Kinda Blue" - Loaded
TWO RIGHT WRONGANS - "Absurd" - Wrong
IMPOSSIBLE BEINGS - "Too Late" - The End
IMPOSSIBLE BEINGS - "Invisible Star" - The End
IMPOSSIBLE BEINGS - album - title tbc - The End

ASAD RIZVI

Již v roce 1998 byl tento talentovaný hudebník a DJ označován časopisem Muzik jako "new school hero" a též "young tech-house star". Minulý rok byl pak časopisem Mixmag popsán jako producent roku 2000 a další hudební magazín FACE ho označil dokonce za Dje roku 2000.

ASAD RIZVI vydává svoje skladby pod různými přezdívkami. Společně se svým přítelem Ravi Mc Arthurem vydává jako "The Impossible Beings" na světoznámém labelu THE END a jako "Appelheadz" na Loaded Records s dalším dobrým kamarádem Charlie Inman. Jeho dalším počinem je projekt "Two Wright Wrongans" s jeho obchodním společníkem a u nás velmi populárním Nathanem Colesem z Get Fucked. Jejich nahrávky vycházejí na vlastním labelu Wrong records. Další přezdívkou Asada Rizviho je i projekt "Silverlining".

Jeden z jeho tracků vydaný pod "Silverlining" na Wrong records s názvem "Precision Spanner" byl vydán v roce 1998 na kompilaci časopisu Muzik Vital Release a jeho další dvě skladby pod projektem "Two Wright Wrongans" byla nedávno použity pro CD kompilace Global Underground, které připravili Danny Tenaglia a Anthony Pappa. Asad je také majitelem labelu Reveberations. Jeden z jeho tracků vydaných na tomto labelu vybral Wax magazine v roce 1998 za singl měsíce. Reveberations je jedním z mála labelů, který se těší podpoře takových DJs jako Gilles Peterson, Terry Francis, Adam Freeland, ale LTJ Bukema a Sashy. Jeho remixérská práce se pravidelně objevuje na labelech Eukahouse, Surreal, Tag, Primitive, Soap and Kickin. Mezi umělci, které remixoval je i "old school" hip hopový průkopník Kurtis Blow.

Asadova hudební versatilita se odráží i v jeho schopnosti hrát vícero různých stylů. Pravidelně vystupuje v nejrespektovanějších britských klubech jako Fabric, The End, Wiggle a dalších. Na svých turné zavítal do mnoha zemí Evropy, Nový Zéland, Brazílie, Mexica, USA a Canady, minulý rok již podruhé vystupoval na světoznámém festivalu "Summerlove" v Canadě.

Díky svému zaneprázdění jako DJ došlo k částečnému opoždění jeho studiové práce. Ve svých 24 letech má za sebou více, než 40 vydaných tracků a celá řada jich na vydání čeká. Mezi nimi je celá řada singlů a také dlouho očekávané Impossible Beings album, které vyjde v brzké době na labelu The End.

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Tech-house Nite na Bukanýru
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016