PARTYINFO

 

ČÁRY 2006

Datum konání:
30.04.2006 - neděle
Místo konání:
Praha - Císařská louka
DJs:
Wega & Kim Pixa aka Weki (bukanyr.cz), Radio (bukanyr.cz/golfo), Airto (roxy/golfo), Rosi (bluesound), Kaik (bluesound), Turtlesquad djs (bukanyr.cz)
Live:
Jan Kořínek & Groove (funk, jazz, soul)
Info:
http://http...
lukas@bukanyr.cz
Popis:
start: 17:00, vstup 100 czk
Line-up:
Venkovní pódium:
20:00 Jan Kořínek & Groove (jazz, funk, soul)

DJs bar:
20:00 Turtlesquad djs (bukanyr.cz)
22:00 Wega & Kim Pixa aka WeKi (bukanyr.cz)
23:30 Rosi (bluesound)
01:00 Airto (roxy/golfo)
03:00 Radio (bukanyr.cz/golfo)
04:30 Kaik (bluesound)
 
 
Velké Čáry 2006 na Císařské louce v Praze
30. dubna se budou pálit čarodejnice na mnoha místech a Praha nebude vyjímkou. Na Císařské louce bude tento jarní svátek podpořen několika DJi, třemi bary, grilem a herní zónou pro počítačové hry. Za gramofony se postaví například Airto, Wega & Kim Pixa, Rosi, Kaik nebo Radio. A afterparty bude na Bukanýru:)
 

ČÁRY 2006






















kde: Císařská louka, Praha 5, objekt "CINDA"
datum: neděle 30.4. 2006
spojení:
bus - 241,172,126, 253, 244, 248, 198, 321, 105, 255, 129, 317
tram – 12, 14, 54
přívoz: každou hodinu od botelu Vodník.
start: otevřeno 17:00 hod.
vstup: 100,- Kč, děti s doprovodem rodičů zdarma
web: http://www.bluesounddjs.com/cary2006/
značení mapa: modrý bod - zastávka bus
                         červený bod - značení cesty
                         žlutý orient.bod - benzínka Shell
                         oranžový bod - přívoz

Tak nejdříve trocha historie, samozřejmě kdo ji nerad, ať popojede myší o kousek níže a mrkne na realitu.

Historie: Pálení čarodějnic patří k doposud velmi živým zvykům. Filipojakubská noc z 30.dubna na 1.května bývala jednou z magických nocí, kdy prý měly zlé síly větší moc než jindy. O půlnoci před sv. Filipem a Jakubem, kdy měly zlé síly moc škodit lidem, se daly nalézt četné poklady. Aby se hledající před silami bránil, musel mít při sobě květ z kapradí, svěcenou křídu a další předměty.

Lidé věřili, že v povětří poletuje spousta čarodějnic, které se slétají na sabat. Proto se této noci říká "noc čarodějnic". Na ochranu před čarodějnicemi se na vyvýšených místech pálily ohně. Postupem doby se z výročních ohňů stalo "pálení čarodějnic" - mladíci zapalovali košťata a vyhazovali je do výšky, prý proto, aby viděli čarodějnici létající na koštěti v povětří. Jinde se říkalo, že je tak možno čarodějnici srazit k zemi.

Realita  je ovšem dnes úplně jiná, čarodějnic se dnes už nikdo nebojí a natožpak, aby v ně ještě někdo věřil. Přesto 30. dubna večer vzplane v naší veselé republice spousta větších i menších ohňů, kolem kterých se sejde parta lidí a večer spálí tu svou čarodějnici.

Nejinak tomu bude v tento den na Císařské louce, kde můžete strávit magickou noc, kterou pro Vás pořádá Mejdanyzm ve spolupráci s Bluesound.  Je pro vás připraveno vše, co se správnými Čárami souvisí. Oheň a následovné pálení čarodějnice, různé pochutiny na grillu, točené pivo, 3 bary - DJs bar, Chill out bar a pro náročnější Cocktail bar, který bude obsluhován zkušeným barmanem. A dále také nesmíme opomenout herní zónu sdružení Cyber Machines http://www.cybermachines.cz, na které budou probíhat souboje v počítačových hrách na profesionální úrovni.

To vše bude doprovázet nabitý program, který vám nabízí vystoupení živé kapely a djs. Hudební produkce začne ve 20:00 hod. kdy na venkovním pódiu zahraje kapela s názvem Jan Kořínek & Groove (jazz, funk, soul) a zároveň v DJs baru začnou hrát Turtlesquad djs (bukanyr.cz). Zde bude program pokračovat až do ranních hodin. Zahrají Vám djs Wega & Kim Pixa aka WeKi (bukanyr.cz), Rosi (bluesound), Airto (roxy/golfo), Kaik (bluesound) a Radio (bukanyr.cz/golfo) .

Celý objekt restaurace Cinda Vás pozře svou atmosférou a ihned přepne do let dávno minulých, kdy se ještě ve Vltavě koupal každý a kdy páni nosili jednodílné pruhované plavky a ty jejich čarodějnice bůhvíco :). A to vše za příjemné vstupné 100,- Kč. Děti v doprovodu rodičů mají vstupné zdarma.

Fotky z minulého roku na: http://www.bluesounddjs.com/cary2005/fotogalerie/index.htm#8

Pro úplnost ještě připomínáme, že tento rok se oproti minulému akce koná na prostoru minimálně jednou tolik větším.

Afterparty:  Pro dlouhou nocí neznavené návštěvníky akce Čáry 2006 je připravena afterparty na houseboatu U bukanýra. Vstup zdarma, začátek v 5:00 hod.
 
Info: 
Čáry 2006 -   http://www.bluesounddjs.com/cary2006/
Cinda restaurace - http://www.cinda-restaurace.cz
Cyber Machines - http://www.cybermachines.cz
U bukanýra - http://www.bukanyr.cz

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Čár 2006 na Císařské louce od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016