PARTYINFO

 

BREAKSOME

Datum konání:
23.02.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Hybrid (Mike Truman & Chris Healings, uk), Kaplick (roxy), Turtlesquad, Heytos
chillout - Deadly Viperz (Akira & Anakin, shadowbox.cz)
Popis:
start 22:00, vstup předprodej 150 czk, do 23:00 150 czk, poté 200 czk
 
 
Hybrid DJs už v pátek v Roxy
Britský projekt Hybrid na únorovém vydání Breaksome
 
 
Hybrid:
Dokonalí architekti breakbeatu, trance či house music, kteří se odvážili jít za hranice taneční hudby a díky spojení strhujících beatů, emocí a vokálů se silou symfonického orchestru, si vytvořili osobitý zvuk uchvacující posluchače napříč hudebními žánry. Historie dua Hybrid ze Swansea v Jižním Walesu se započala v roce 1993, kdy se - v té době ještě trojice - Mike Truman, Chris Headings a Lee Mulin potkala na jedné párty ve Swansea. Svůj talent spojili dva djs a vystudovaný klavírista. V roce 1996 se Hybrid blýskli svým vlastním singlem "Symphony", více času však věnovali remixérské tvorbě a mezi jejich úlovky patřila I Alanis Morisette, které remixovali píseň "So Pure".

Postupem času jim čím dál více v hlavách dozrávala myšlenka na debutové album. Frustrováni vývojem taneční hudby na ostrovech se snažili více vsadit na melodičnost a originální postupy pro větší a hlubší zážitek při poslechu hudby. I proto neváhali vyrazit ze Swansea do Moskvy, kde nahráli smyčcové party s devadesátičlenným Moskevským Federálním Orchestrem. Svěží a nadčasové album "Wide Angle" plné emocí, podmanivé atmosféry, vokálů I nabroušených zvuků vydali v roce 1999 na Distinct'ive. Ke skutečnému vrcholu alba patřila nádherná "Finished Symphony", kde se dokonale snoubí progresivní zvuky a beaty s klasickou hudbou. Na pět tracků si přizvali zpěvačku Julie Cruise známou z ústřední melodie k seriálu Twin Peaks od Davida Lynche.

Novou dekádu otevřeli Hybrid singlem Kid 2000, což byl vlastně přetvořený hit 80.let Kid od Pretenders. I díky úspěchu debutového alba se Hybrid stali ještě více vyhledávanými remixéry. Podpořili Mobyho, Freq Nastyho a své umění ukázali I na singlech Carla Coxe, BT, FSOL či Saint Etienne. Na pódiích se Hybrid ukázali právě vedle Mobyho při jeho mostrózní North American Tour a poté na vlastní 18-ti měsíční celosvětové tour.

Dalšího singlu "Visible Noise / Know Your Enemy" se fanoušci dočkali až v roce 2002, který už měli na svědomí pouze Mike a Chris. O rok později konečně vydali několikrát odkládané album "Morning Sci-fi" a lze ho označit jako jedno ze zásadních na taneční scéně vůbec. Propracované beaty, neodolatelné melodie, skvělé aranže a vokály tvořily dokonalý celek vyprávějící až mimozemský příběh. Vokální party obstarala vokalistka Kirsty Hawkshaw a zpěvák Adam Taylor. Na dvou skladbách  se také produkčně podílel baskytarista Peter Hook z New Order.

Smyčcové party se tentokrát nahrávali v Petrohradu s 24 členným Ermitážským Orchestrem. Skladby Hybrid měly atmosféru filmových soundtracků a není divu, že od ledna 2004 pracovali s Harry Gregsonem Williamsem na hudbě k filmům "Man On Fire" a "Domino" režiséra Tonyho Scotta. V klubové scéně se připomenuli parádním mixem Hybrid Present Y4K a remixy pro Orb, Unkle či U2.

V posledních dvou letech se Hybrid věnovali závěrečným pracím na třetím LP "I Choose Noise", na kterém jim vypomohl Perry Farrell z Jane"s Addiction, vokalista John Graham a staří známí Harry Gregson Williams a Peter Hook. Na smyčcových doprovodech pro změnu spolupracovali s 36ti členným Seattle Orchestra. Asi nejtemnější album od dvojky Mike Truman a Chris Healings staví na dramatických pasážích, jakoby vystřižených z hollywoodských horrorů, promáklých beatech a procítěných vokálech, což nejlépe dokazují skladby "Dogstar" nebo "Until Tomorrow".

Album vyšlo v září minulého roku, ale již v létě Hybrid odstartovali velkou šňůru po všech kontinentech k jeho propagaci. Co nového vzejde z jejich hudební laboratoře v následujících letech se můžeme dozvědět při jejich premiérovém vystoupení v ČR na únorové Breaksome 23.2. v Roxy. Tam se představí v roli djs, se kterou mají téměř patnáctileté zkušenosti.

More info:
www.hybridsoundsystem.com
www.hybrid-group.com
www.breakbeat.cz
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Hybrid v Roxy - report od Romana
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016