PARTYINFO

 

INCOGNITO LIVE

Datum konání:
07.05.2007 - pondělí
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Incognito (uk)
Popis:
start 20:00, vstup 350/450 czk
 
 
Incognito živě v pondělí v Lucerna Music Baru
Incogito vydali nedávno nové album Bees + Things + Flowers a již v pondělí 7. května nám ji tato kapela živě představí v pražském Lucerna Music Baru.
 

Novému albu Incognita se podařilo zabít dvě mouchy jednou ranou. Nebo že by včely? V každém případě je Bees + Things + Flowers převážně akustickým albem, na kterém kapela založená před 27 lety a vedená Jean-Paul “Bluey” Maunickem představuje několik klasických písní jako Everyday nebo Still A Friend Of Mine v novém, unplugged podání. Na albu se také shromáždila více než působivá řada vokalistů. Maysa Leak, Imaani, Joy Rose, Tony Momrelle, Jocelyn Brown a Carleen Anderson – to dělá šest zpěváků, jejichž skvělé hlasy pomohly z Bees + Things + Flowers udělat nejsoulovější album Incognita vůbec. Maunick ho správně přirovnává ke stylu Billa Witherse 70. let.

Výsledek je víc než pouhé vzkříšení retro-nostalgie a ukazuje, jak je kapela schopná interpretace. Ať už Incognito hraje v důvěrně známém hudebním prostředí skladeb That’s The Way Of The World (což je pocta jejich největším vzorům Earth, Wind & Fire) a Everybody Loves The Sunshine (Roy Ayers) nebo vstupují na novou půdu se skladbami Summer In The City (Lovin’ Spoonful) a Tin Man (America) – kapela vždycky odhalí svůj vlastní přístup k muzice, aniž by se zpronevěřila podstatě skladby. Maunick přidal tři nové originální písně – rytmickou Raise (s Jocelyn Brown jako hlavní zpěvačkou), překrásnou baladu Crave a jemnou milostnou píseň You Are Golden – všechny perfektně do alba zapadají.

"Chtěl jsem představit některé klasické písně v novém světle," vysvětluje Bluey s odkazem na retrospektivní repertoár. "Jsou to skladby, jejichž texty a smysl se tak trochu ztratily v jejich vysokém tempu. Nyní si tedy můžeme jednotlivé skladby vychutnat v úplně nové rovině." Ano, ať už je to okouzlující vokál nebo houslové aranžmá u Still A Friend Of Mine se třemi vzájemně se doplňujícími zpěváky nebo Deep Waters, do které Maysa dala celou svoji duši – pokud hledáte klasický příklad toho, jak hluboce osobní interpretace mohou být úspěšné, už hledat nemusíte. Bees + Things + Flowers je v tomto ohledu perfektní volbou.

Vstupenky na pražský koncert zakoupíte v pokladně Lucerna Music Baru a v sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream za 350,- Kč + poplatky distributora, na místě v den koncertu za 450,- Kč.

Start je ve 20:00

Více informací na:
www.incognito.org.uk
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com

 
Britští Incognito v květnu v Praze - podrobný profil Britská acid jazzová kapela Incognito přijede v květnu do Prahy

Reporty

 
Report z koncertu Incognito od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016