PARTYINFO

 

TECHNO MASTERS

Datum konání:
28.12.2007 - pátek
Místo konání:
Benešov - KC Karlov
DJs:
Showtek (nl), Agent, Space DJz (uk), Sven Wittekind (de), Ortin Cam (be), Jamal DJs

2nd stage - Dan Cooley, Crossryders, Real One, TinTin, Thomas Coastline
Info:
http://www.djagent.cz...
Popis:
vstup 250/329/399 czk
Line-up:
Metro main stage:

20:00 – 22:00 Jamal Djs
22:00 - 23:00 Agent
23:00 - 00:30 Ortin Cam
00:30 - 02:00 Showtek
02:00 - 04:00 Space Djz
04:00 - 06:00 Sven Wittekind

Numark/UDG second stage:

20:00 - 22:00 Real One
22:00 - 24:00 TinTin
00:00 - 02:00 Dan Cooley
02;00 - 04:00 Crossryders
04:00 - 06:00 Thomas Coastline
 
 
 
Techno Masters – Christmas edition, důležité informace Techno Masters bohatší o druhou stage Silvestr zbledne závistí, protože v Benešově bude na co koukat! Showtek @ Techno Masters
Ortin Cam: "Techno není mrtvé a lidé stále milují pořádně našlapaný sound."
Tomáš neboli Ortin Cam na sebe poprvé upozornil už v 17 letech, teď se představí jako jeden z headlinerů party Techno Masters. Nední divu, že ho pořadatelé pořádně vyzpovídali.
 
Ahoj Tome, díky že sis na mě udělal čas. Jaký jsi měl léto a co je u tebe nového?

Ahoj! Léto byl super, měl jsem hodně hraní na festivalech ve Španělsku, Turecku, Maďarsku, Estonsku, Německu a samozřejmě u nás doma v Belgii. Našel jsem si taky ale čas na svojí produkci a dokončil další EP na Drumcode a taky jsme s Cavem spáchali nový release pro Spilo s názvem „Return of Techno“ No a samozřejmě jsem si nezapomněl udělat trochu toho volnýho času na skateboard a na pár kalbiček s kámošema.

Tvoje biografie je vcelku impozantní, v 17 letech si vydal svou první desku a od té doby je o tobě slyšet čím dál tím víc. Spousta lidí o tobě dokonce mluví jako o jednom z největších techno talentů dneška. Jak to celé vnímáš a vidíš ty sám?

Díky! Samozřejmě jsem moc rád, že se lidem líbí moje hudba. Osobně si myslím, že lidé si všimli Ortin Cam kvůli tomu, že moje hudba vychází z toho co se mi opravdu líbí, prostě to musí být srdcovka. Držím se toho, nesnažím se podléhat trendů a proto taky neměním svůj styl podle toho co je zrovna v kurzu, abych z toho vyždímal víc peněz, jako to dělají jiní. Bylo by dost hloupé dělat muziku a nestát si 100% za svou produkcí a čekat, že to lidi nějak pochopí. No a pak vlastně teprve před 3 roky jsem začal pravidelně vystupovat jako live act a jako dj a to mi samozřejmě taky hodně pomohlo se zviditelnit. Přeci jenom ne všichni si kupují desky, ale skoro všichni chodí na party, kde si poslechnou tvojí muziku a když se jim to líbí, stanou se fanoušci tvého stylu. Myslím, že tohle všechno dohromady je důvod, proč si mě lidé všímají čím dál tím víc.

Dobře, co bys tedy poradil všem těm neznámým producentům, kteří doufají, že taky jednou prorazí?

No víceméně jim můžu říct to, co jsem sám prožil a čím se řídím. Prostě následuj svoje srdce a dělej jen to, co opravdu ty sám chceš! Ale musím uznat, že před 7 lety, kdy jsem vydal svou první desku, to bylo trošku o něčem jiném. V té době chtěl být každý DJ a tak nebyla tak velká konkurence mezi producenty. Navíc v té době ani lidé tolik nestahovali hudbu z netu jako teď, takže podle mě prorazit, je dnes mnohem těžší, ale pokud budeš věřit tomu co děláš a dáš tomu 100%, pak se to dřív nebo později vrátí.

Ok vraťme se o pár let zpět. Vím, že tvoje hudba musela jít jeden čas trochu stranou kvůli tvých studiím na universitě. Může mi říct, co jsi vlastně studoval a jaký byl Tom jako student?

Hehe starý dobrý časy! ..mnoo studoval jsem ekonomii a promoval jsem v roce 2004. Jako student jsem sice na přednášky moc nechodil, ale zase jsem se poctivě připravoval na zkoušky. Myslím si že je velmi důležité mít dobré a hlavně ukončené vzdělání, speciálně v branži jako je hudba, kdy se ti teď daří a vše je fajn, ale pak to může rychle skončit a ten pád zpět do reality může být hodně tvrdý.

Řekni mi něco víc o tvym parťákovi CAVEovi? On je Nor a ty Belgičan, jak jste se vlastně dali dohromady a jak vám to spolu klape?

Podle mě byla velká klika že jsme se potakli, protože jsme si oba hodně podobní s podobným hudebním cítěním, což na techno scéně není moc běžné. Každopádně náš první kontakt byl celkem srandovní, bylo to v roce 2003, kdy Cave vydal Street Carnaval. Byl to jeho první release, mě se líbil a tak sem se pídil po jeho další produkci. Nakonec jsem samozřejmě skončil na jeho webu a tam viděl mezi jeho oblíbenýma trackama i 2 svoje skladby. Tak jsem mu hned napsal děkovný email, on odpověděl a pak jsme si tak rok povídali po MSN, spíš jako kámoši co si vyměňovali názory na vlastní tracky. Postupem času jsme ale zjistili, že by se naše styly výborně doplňovali, jelikož Cave je víc Tribal a ja víc Dark, takže dohromady obsahujou naše tracky prvky většiny techno stylů. No a pak přišel rok 2005, kdy jsme se dohodli že si dáme společný liveko. Nic jsme předem nenacvičovali, vlítli jsme na stage, začli hrát a ono to fungovalo! Takže hned následovali první tracky a taky live CD pro Spilo. Proto teď všehny Cave vs. Ortin Cam release obsahují navíc i Cave track a Ortin Cam track, abychom přinesli i něco nového a zároveň zůstali věrni svým stylům..



Tak a teď z jiného soudku, jak trávíš svůj volný čas? Jak relaxuješ?

Mimo jiné mám rád hip-hop, takže sbírám hip-hopový desky. Pokud nejsem zavřený ve studiu nebo někde na cestách, tak chodím nakupovat hip-hopový desky. No a samozřejme nesmím zapomenout na skateboard což je můj velký koníček! Nejčastěji ale trávim volnej čas s kámošema v klídečku nebo na kalbách.

Prozradíš na sebe nějaký zlozvyk nebo nějakou svoji závislost?

Hehe, mám spoustu zlozvyků, například moc kouřím a jsem závislej na polívkách! Vážně, pokud si hned po ránu nedám svojí polívku, tak jsem pak celej den pěkně mrzutej.

S klidným svědomí lze říct, že jsi úspěšný producent a tvoje budoucnost vypadá velmi slibně. Co od tebe můžeme v budoucnu očekávat a na co se můžeme těšit v blízké době?

Jelikož trávím opravdu hodně času ve studiu, můžete čekat další nášup nových tracků na Drumcode, Spilo a Missile a to hned na přelomu roku 2007 / 2008. Připravené jsou taky nějaké remixy pro Missile, Music Man a Shadowfax. Navíc rozjíždím i nový projekt s velkým kamarádem Charlesem Bellem s názvem Bells & Macoye. Chystáme EP pro Shadowfax a MB Selektions a pak jako Tom Macoye solo připravuju EP pro Vezotonik a Console Music. Takže se máte opravdu na co těšit. Co se týká hraní, tak bych měl opět hrát na Awakenings dále pak Fabrik, Fuse a nějaké hraní v nových destinacích jako je např. Kolumbie či Dubai. Samozřejmě mě chytnene na zaběhnutých místech v Belgii, Španělsku, Francii, UK a dalších zemích. Takže všechno je našlápnuto opravdu parádně, což je pro mě znamením, že techno NENÍ mrtvé a lidé stále milují pořádně našlapaný sound.

Tak a jsme u konce, máš nějaké speciální přání až dorazíš do Čech? Co by ti udělalo největší radost?

Hehe..chtěl bych aby mi před pultem tancovalo spousta krásnech holek. Ne vážně, jsem moc rád, že si budu moct u vás zahrát. Hrál jsme už v 25 zemích, ale v Čechách ještě ne, takže to beru jako velkou šanci ukázat o čem vlastně Ortin Cam je!

Díky za rozhovor a těším se 28.12. v Benešově naviděnou!

Taky děkuju a opravdu moc se k vám těším a doufám, že v Benešově uvidím spoustu crazy techno people! Respekt!


Rozhovor připravil Shorty
Dodal Agent
 
Line up prosincové Techno Masters doplní Jamal DJs Velké soutěže s Techno Masters - Christmas edition Ortin Cam - jeden z headlinerů prosincové Techno Masters Techno Masters spouštějí web a předprodej Techno Masters zná konečný line up Techno Masters jsou zpět v ještě lepší formě

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Techno Masters – Zúčtování
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016