PARTYINFO

 

HIGH ON IT!

Datum konání:
29.05.2009 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Ideon
DJs:
Aphrodite (uk), John B (uk), Break (uk), Koogi, Katcha, Formitox, Ufo, Killa, Doox
Info:
http://www.highonit.cz
Popis:
vstup 229 czk
Line-up:
Drumand bass.cz Main Stage:

20:00 - 21:00 Killa b2b Doox
21:00 - 22:30 Koogi
22:30 - 24:00 Break
24:00 - 02:00 John B
02:00 - 04:00 Aphrodite
04:00 - 05:30 Katcha
05:30 – 06:30 Formitox b2b Ufo
 
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
High On It již tento pátek - last info
Aphrodite - biography (uk)
Gavin King aka Aphrodite je možná nejpopulárnější drum’n’bassový DJ všech dob. Založil label Urban Shakedown. Už jeho první release „Do It Now“ / „Assassinator“ znamenal zásadní průlom do breakbeat hardcore scény. Po následném „Bass Speaker“ oslovili také Mickeyho Finna, se kterým vytvořili jejich první společný produkt „Some Justice, který byl absolutní bombou, stal se nehynoucí hymnou a zároveň jedním z prvních drum’n’bassových hitů vůbec. 
 
Label dostal jméno Aphrodite a v roce 1993 na něm vyšel první singl „Raw Motion“. Po dalších trefách do černého, zakládá v roce 1994 projekt Amazon II, jehož členem je taktéž Tony B. Následujícího roku pak Aphrodite s Mickey Finnem zakládají legendární drum'n'bassový label Urban Takeover. Prostřednictvím jedničky "Bad Ass" světu představují nový subžánr: jump-up, který je charakteristický jednoduchým beatem provázeným o polovinu pomalejšími hip-hopovými samply a originálními vesele hopsajícími basy. Na tomto labelu i nadále vycházejí další klasiky žánru, a to i hostům jako Special K nebo Mulder. Směrem do let 1997/98 se také ubírá jeho remixérská činnost, mezi nejznámější „oběti“ patří A Tribe Called Quest, Moby, Moloko, Blackstreet nebo Apollo 440. V roce 1999 Aphrodite vydává své první stejnojmenné album, které dosahuje velkého úspěchu i na americkém trhu a zajišťuje mu celosvětovou popularitu. Po další početné várce singlů („Fanfare“, „Hoochie“ featuring Schooly D.), mu vychází v roce 2002 druhé album „Aftershock“, ve kterém definitivně nabourává zavedené jump-upové postupy a dává větší prostor hip-hopovým, ragga a funky vlivům. Singl „All Over Me“, na kterém exceluje Tenor Fly, se stal jedním z nejhranějších drum’n’bassových singlů vůbec.

Aphrodite vystoupí v pátek 29. května na acki High On IT v Pardubickém Ideonu.

www.highonit.cz

www.aphro.co.uk
 
Představujeme: John B, blázen nebo génius? High On It!: představujeme - Break DnB mejdan High On It! má svůj web Pardubice hlavním městem drum’n’bassu

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z High on It od Sody Čtenářský videoreport a fotky z High On It! od Koudise
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016