PARTYINFO

 

OPEN AIR FESTIVAL 2010

Datum konání:
13.08.2010 - 14.08.2010
Místo konání:
Panenský Týnec - letiště
DJs:
LTJ Bukem & MC Conrad (uk), L Plus (sk), Moguai (de), Kosheen (DJ set, uk), IM Cyber & MC One Two, tba
Live:
Röyksopp, Faithless, Richard Müller, The Kissaway Trail, Navigators, Ready Kirken, The Tap Tap, Kasabian, Arno, Čechomor, Monkey Business, Sanyland & Sue, Ohm Square, Support Lesbiens, Sunshine, Dan Bárta a Illustratoshpere, Buty, Tata Bojs, Vypsaná fixa, Psí vojáci, Here, Jiří Schmitzer, 100°C, Tomáš Klus, UDG, Už jsme doma, Wohnout, Xavier Baumaxa, Xindl X, Laura a její tygři, Jan Budař a Marek Ztracený, Kontrafakt, PSH, Indy & Wich, LA4, more
Popis:
vstup 660 czk až do 31.3.2010
 
 
10 čtenářů Techno.cz byl na této akci
 
Legendy Faithless vzkazují do ČR: Na tuhle show nezapomenete, bude mít přes 1,5 hodiny Open Air Festival vítá první den tisíce návštěvníků, nejzářivější hvězdy ale teprve dorazí
Open Air Festival zve na čtvrteční „ochutnávku“ zdarma – první den je bez vstupného
Open Air Festival otevře ve čtvrtek v 15 hodin své brány všem, a to zdarma. Tento den je „předkrmem“ před vydatnou porcí, složenou z víkendových hvězdných koncertů a pestrého programu. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou Kasabian, Röyksopp a Faithless. Ti mají ve svém kalendáři koncertů uvedenou mezi koncerty po celé Evropě další zastávku: Panenský Týnec, Česká republika. Hvězdy Open Air Festivalu už pomalu balí své kufry, aby v pátek a v sobotu zazářily na O2 Main stage. Röyksopp chystají fantastické pódiové dekorace, Faithless berou obří 12metrovou obrazovku a na koncertě Kasabian vyrostou dvě speciální světelné věže. Po strop naložené kamiony s veškerou pódiovou výbavou pro tyto hvězdy budou již zítra na cestě na Open Air Festival. 
 
Produkční team se musí připravit na urychlené vykládání mnoha tun materiálu na speciálním „loading docku“, který vyroste v zázemí na objednávku headlinerům. Stavitelé Open Air Festivalu mají ale napilno už teď, v Panenském Týnci staví další stany, natahují kabely, připravují agregáty... Jak můžete sami sledovat na webu www.openairfestival.cz, nebo na www.facebook.com/openairfestival.

První den za příjemných 0 korun

Čtvrtek bude prvním dnem festivalu. Brány areálu se otevřou v 15 hodin a jak majitelé lístků, tak náhodní návštěvníci budou mít vstup na první den zcela zdarma. „Chceme dát možnost nejen obyvatelům Panenského Týnce a okolních měst, aby se přišli podívat na novou akci v jejich sousedství,“ pozval všechny na Open Air Festival jeho promotér Michal Lukeš. Majitelé vstupenek si samozřejmě mohou už ve čtvrtek vyzvednout své pásky na ruku, čímž se vyhnou čekání během pátečního očekávaného „přívalu“ hostů. Festival zahájí ve čtvrtek 15:30 svým vystoupením český objev roku Charlie Straight, vrcholem večera pak bude koncert Monkey Business – to vše v Multi-culty stage. V O2 Extra Zóně se můžete těšit od 20:30 na vystoupení dvojice DJs, kterými jsou Airto a Chris Sadler.



O zábavu se postarají také neziskové organizace, které si připravily již od čvrtka řadu zajímavých workshopů. Na msíto dorazí mistr sklář, který už má na svém kontě několik kuriózních světových rekordů, mimo jiné se mu podařilo vytvořit funkční letadlo ze skla. Budete si moci také zabubnovat na stánku Neziskovky.cz, navštívit indiánský tábor, ochutnat fair trade produkty, vyzkoušet si vlastnoruční výrobu máčených svíček a dalších dárků.



Sporty, adrenalin a hvězdné koncerty nás čekají v pátek a v sobotu

Otevření kompletního areálu nás čeká v pátek ve 13 hodin. Na rozdíl od čtvrtka bude otevřena také takzvaná „dvoudenní zóna“, ve které najdete většinu festivalových lákadel. Zřejmě to nejdůležitější pro většinu návštěvníků budou hlavní pódia (O2 Main stage, Coca-Cola stage, Prima Cool stage), kde se odehrají koncerty většiny zahraničních hvězd. V pátek se můžete těšit na den plný taneční hudby, kterému bude vévodit dvojice jmén Röyksopp a Faithless. Těšit se však můžete také na drum and bassové legendy – duo LTJ Bukem a MC Conrad. Pro fanoušky hiphopu je pátek dnem, který si červeně zakroužkují ve svém diáři. Na Open Air Festivalu totiž v tento den vystoupí česká i slovenská špička (Rytmus, PSH, Indy & Wich a další).



Sobota bude naopak patřit „kytarovkám“, mezi kterými nebudou chybět hvězdní britští Kasabian a dánští lamači ženských srdcí The Kissaway Trail. Dorazí také slovenská star Richard Müller. V Multi-culty stage se můžete těšit na řadu divadelních vystoupení, která začínají už ve 13 hodin.
O2 Extra Dětský koutek bude místem, kam zřejmě zamíří rodiče s dětmi. A dobře udělají, na místě je čekají soutěže, klauni, prolézačky... Kromě toho si budou moci rodiče od svých malých nezbedů na chvilku také odpočinout. V rámci festivalové školky bude možné na místě zajistit hlídání dětí. Milovníci sportu a adrenalinu budou mít v Panenském Týnci rozhodně na výběr. Obří bungee trampolína, čtyřkolky, zorbing, beach fotbal, bossaball – to vše bude připraveno, abyste návštěvníci festivalu protáhli svá těla před koncerty hlavních hvězd.



Kyvadlovou dopravou na festival bez čekání? Rezervujte si místo

Přestože denně přibývají desítky rezervací a prodaných jízdenek ve festivalové kyvadlové dopravě, míst je stále ještě dost. „Rezervaci na www.amsbus.cz ale doporučujeme provést předem,“ upozorňuje mluvčí festivalu Václav Pavlečka. „Protože některé autobusy jsou už skoro plné, takže by hrozilo, že když se spolehnete na nákup jízdenky na místě, budete muset zbytečně čekat na některý z „volnějších“ spojů,“ dodal mluvčí festivalu. Festivalové ekobusy budou odjíždět z Prahy Stodůlek. Pro mimopražské doporučujeme dopravit se metrem (Stodůlky jsou zastávka metra), od jehož východu je zastávka kyvadlové dopravy vzdálena jen několik desítek metrů. Jízdní řád najdete na www.openairfestival.cz, případně v aplikaci www.idos.cz.

Pokud se chystáte vyrazit autem, sledujte u Panenského Týnce festivalové značky,“ upozorňuje manažerka festivalu Marie Marková. „Cestu do areálu vedeme objížďkou přes Toužetín a Vrbno nad Lesy. Mapu najdete na webových stránkách www.openairfestival.cz v sekci jedu na festival,“ dodává Marie.
 
Faithless a Röyksopp dávají zdarma ochutnávku svých novinek, které zazní na Open Air Festivalu Kasabian při koncertě na Open Air Festivalu „ztratí hlavu“. A ne jednu. Faithless chystají speciální audiovizuální show. Tu na Open Air Festival veze několik plných kamionů Přijďte na Open Air Festival a domů odjeďte v novém Seatu Ibiza ST kombi Kosheen DJs chystají exkluzivní set na Open Air Festivalu, zazní i skladby z chystané desky Röyksopp vydají očekávané album „Senior“ na podzim, skladby z něj ale zazní už na Open Air Festivalu Faithless vydají nový singl „Tweak Your Nipple“. Taneční hymna zazní i na Open Air Festivalu Open Air Festival přidává zážitky - koncert Mandrage, set IM Cyber & MC One Two i skoky na obří bungee trampolíně Kasabian, adrenalinové atrakce a zóna pro děti – Open Air Festival představil další zásadní „taháky“ Labyrint s pozitivní energií vyroste na Open Air Festivalu 385 korun za vstupenku na Open Air Festival? Už jen do konce května Open Air Festivalu stále roste – přibývají Navigators, Ready Kirken a The Tap Tap Objevte v sobě bubeníka nebo si vyzkoušejte sklářské umění – to vše díky neziskovkám na Open Air Festivalu Dánští The Kissaway Trail, čerstvý objev evropské indie scény, zazní na Open Air Festivalu Open Air Festival zve na oběd zdarma a přidává i hudební „dobrotu“ na line-up – set Kosheen DJs Open Air Festival se hlásí do celosvětové soutěže ekologických festivalů A Greener Festival Awards Open Air Festival rozjíždí soutěž o VIP lístky na koncert Black Eyed Peas. Včetně drinků zdarma a navíc ve speciálním Skyboxu Open Air Festival: LTJ Bukem a Moguai potvrzeni, nejlevnější vstupenky exkluzivně v našem shopu Na Open Air Festival se chystá mezinárodní DJská výprava: britské duo LTJ Bukem a MC Conrad, Slovák L Plus i Němec Moguai Král československého hiphopu Rytmus dorazí na Open Air Festival spolu s Kontrafakt, PSH, Indy & Wich a LA4 Kasabian! Open Air Festival vytahuje další eso Odpočet zahájen: 7 dní do odhalení další zahraniční hvězdy Open Air Festivalu a zároveň 7 dní nejlevnějších vstupenek „Papa house music” DJ Dimitri se postaví za gramofony na nyní už třídenním Open Air Festivalu Kníže Bruncvík dorazí na divadelní stage Open Air Festivalu, Monkey Business a Sanyland na tu hudební Open Air Festival rozdává drinky svým přátelům, zavádí VIP vstupenky a potvrzuje Ohm Square Röyksopp přivezou z polárního kruhu na Open Air Festival novou desku a show pestrou jako polární záře Faithless vystoupí na Open Air festivalu v pátek 13. srpna Na Open Air Festivalu vystoupí Tata Bojs i Marek Taclík v roli posledního Depešáka Nový Open Air Festival přiveze do Čech Faithless a nabídne dvě vstupenky v ceně jedné
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016