PARTYINFO

 

LIBRARY TAPES

Datum konání:
20.05.2010 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - NoD
Live:
Library Tapes (swe), The Pattern Theory (uk), Woodchucker (swe)
Popis:
vstup 170/200 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Library Tapes: koncert švédského ambientně - akustického projektu
 
 

LIBRARY TAPES (swe)
Projekt Library Tapes je v podstatě jednočlenný podnik Davida Wenngrena, rodáka ze švédského městečka Gavle. Ze začátku mu vypomáhal parťák Per Jardsell, který ale po vydání první desky v roce 2005 odchází. S další nahrávkou tak Davidovi pomáhaly nejrůznější hosté, mezi nimi například francouzská královna melancholických nálad Colleen, nebo Erik Skodvin (skrývající se za projektem Svarte Greiner). Na zatím poslední desce, která vyšla v roce 2008 na labelu Make Mine Music pod názvem A Summer Beneath The Trees, se podílel mimo jiné i Peter Broderick, známý jako koncertní posila v sestavě kapely Efterklang. A konečně na Ep Fragment, ze stejného roku, spojil svoje síly s dalším francouzem, instrumnetálně zručným a ceněným hudebníkem, Sylvainem Chauveau. Po takovém výčtu hostů asi není třeba dlouze popisovat samotný zvuk Library Tapes, ale pro jistotu dodejme, že příznivci Maxe Richtera, Tima Heckera nebo kanadských A Silver Mt. Zion by si tohle určitě neměli nechat ujít.

THE PATTERN THEORY (uk)
Kytara, basa, vibrafon a bicí. Tohle trio z anglického Leedsu se nedávno přestěhovalo do Berlína a chystá letos svoji debutovou desku. Jejich hudba je směsicí post-rocku, math-rocku a tanečních rytmů. Anglický Guardian je popsal jako “Yo La Tengo hrající koncertní poctu pro Ali Farka Toure”. Dlouhé, neustále se měnící skladby trochu přpomínají Tortoise (využtí vibrafonu) a zároveň v sobě mají něco z filmové hudby. Soundtrack k trochu divnýmu filmu noir, ve kterém černošskej detektiv pátrá celý léto po vraždný voodoo sektě kdesi na předměstí Říma. Trochu napínavý honičky, trochu zadumaný pohledy do dálky. Kapelu předchází výborná pověst, co se týká jejich živého vystoupení (viz. výborný koncertní videa na youtube).

WOODCHUCKER (swe)
Nezařaditelný jednočlenný švédský projekt, za kterým stojí Jonatan Nästesjö. Hlukové drone pasáže střídají ambientní plochy “podmořskýh” zvuků. Když se najednou ozve nasamplovaná akustická kytara, ztrácí se vám půda pod nohama. Hypnotický zážitek.

line up:
21h - WOODCHUCKER (swe)
22h - THE PATTERN THEORY (uk)
23h - LIBRARY TAPES (swe)

vstupné na místě 200,-/předprodej 170,- + poplatky

 

Reporty

 
Report z koncertu Library Tapes od Katky!
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016