PARTYINFO

 

INSTINKTIVE BEAT OPENING PARTY

Datum konání:
08.11.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
room 1 - Tyrant: Lee Burridge & Craig Richards (Fabric, UK), Joel Einhorn
room 2 - Funk D’Void (Soma, UK), Loutka, Michael Burian
Popis:
4 patra, zimní zahrada, koktejl bar & catering, EAW zvuk, akustická světla
vstup 240 CZK + poplatek
 
 
Rozhovor s Derekem Sandersem Craig Richards, Lee Burridge, Funk D´void na první party festivalu Ibeat Funk D´Void
Tyrant: Lee Burridge & Craig Richards
Vítejte ve světě echa, vítejte ve světě Tyrant.
 
Vítejte ve světě echa, vítejte ve světě Tyrant.

 Tyrant Co to vůbec Tyrant je? Tyrant je představován Craigem Richardsem (vizuálním umělcem a hráčem na desky) a Lee Burridgem (djem, který si zakládá na stylu a módě). Tyrant je soundsystém aniž by vůbec nějaký sound systém Tyranti vlastnili. Tyrant je noc/party, která se stěhuje z místa na místo dle své momentální nálady. Tyrant je cokoliv, co si představujete nebo přejete, aby Tyrant bylo.

A co vlastně Tyrant dělají? Nejedná se o typické rozdělení soundu, setu a výběru desek, jako to bývá o jiných djs - Burridge a Richards, protože jsou to podivíni, kombinují shora uvedený výčet v jeden sound, v jeden set a jeden výběr desek, to se ostatně projevilo na mixovaném dvojcédéčku, které vyšlo 27. května tohoto roku pod hlavičkou Fabric Records. Výsledkem této magické kombinace je sound, který není typickým pro každého z nich jednotlivě, ale svým způsobem zní jako oba dva najednou. Jedná se o výborně zpracované manifesto, kterým by se jakýkoliv mistr situací mohl prezentovat. Jejich hudba velmi ladně a spokojeně lavíruje mezi housem a breaky, deepem a dubbem, poklidnou i vybuzenou atmosférou. Tyrant nás provází tam, kam nás nikdo nikdy předtím nevzal, a James T. Kirk nám jistě toto opovážlivé prohlášení promine. Jedná se o house music, ale ne tak, jak ji známe.

I když jejich srdce patří houseu, je hudba Tyrantů ovlivněna dubbem, stejně tak, jako i Chicagským soundem a připodobnot ji lze spíše Kingovi Tubbymu, více nežli King Unique soundu. Jejich hudba má nespornou kvalitu vyvolávat v člověku pocit, že požil před poslechem nějakou drogu, tento pocit však vyvolává záměrně a vyplývá ze zvuku, ne ze substancí.

Víte, jaký je rozdíl mezi djs, kteří vědí jak na "to" a mezi těmi, kteří na "to" nepříjdou ani poté, co jim uteče přítelkyně s nějakým kolegou? "To" pro Tyrant znamená basslinku. Poslechněte si ji na myriádě nepovedených houseových nahrávek, které připomínají zamotanou jízdu na kolotoči. Na beatu by se nemělo sedět, měli by se na něm klouzat a vozit. Basslinka je to, co dodává hudbě pohyb a funk, co holky nutí kroutit zadečky. Basslinka je sexy. Tracky, které vyšly na posledním dvoucédéčku Tyrant "to" obsahují, tyrantovské "to" se nevešlo na jedno, ale na dvě cédéčka.

Biografii Craiga Richardse a Lee Burridge zkrátíme na minimum, stejně všichni vědí, že Craig hraje týden co týden v londýnském klubu Fabric a že Lee hraje po celém světe, a že jeho srdce náleží Honkongu, jak se na správného fajnšmekra sluší a patří. Společně představují Tyrant, soundsystém bez vlastního sound systému. Vítejte ve světě Tyrant.

Více informací o Craigu Richardsovi a Tyrant
Craig Richards hráje každý týden v klubu Fabric.
Tyrant hraje každý měsíc v londýnském Fabric a nottinghamském The Bomb, což dělají posledních pět let.
Tyrant vydali dvě mixovaná CD, která jim vynesla řadu ocenení, patří mezi ně i "Kompilace měsíce" v řadě hudebních časopisů, která se vztahovala k mixed cd z roku 2000. Druhá mixovaná kompilace vyšla v květnu 2002 u Fabric Records, Craig a Lee plánují další mixované CD v roce 2003, na kterém by chtěli představit vlastní věci a remixy. Craig je autorem všech vizuálnů a artwork všech vlastních a tyrantovských projektů a v minulosti působil jako art director pro Sapporo, Absolut Vodka, Another Late Night.

Tyrantovský sound představovaný gentlemany Craigem Richardsem a Lee Burridgem bude možné si vychutnat v hlavním sále opening party festivalu Instinktive Beat pořádané v prostoru Abaton v pátek 8. listopadu. Tyranty doplní Funk D´Void ze skotské Soma Records a místní Loutka, Joel Einhorn a Michal Burian.
 
Craig Richards, Lee Burridge, Funk D´Void na první party festivalu Ibeat Instinktive Beat - pražský mezinárodní festival taneční hudby

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Instinktive beats Report z první party Instinktive Beats
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016